M.2 SSD hűtéssel bővít a SilverStone

2017. március 19.
3.4371
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Ha a számítógépes hűtéseket emlegetjük, akkor főként a processzorhűtők és a házakban elhelyezett hűtés juthat az eszünkbe, hiszen a legtöbben csak ezekkel foglalkoznak, mivel a grafikus kártyát már hűtővel vesszük, mást pedig nem igazán kell hűteni.

Persze az elmúlt években már láttunk különleges megoldásokat, például a memóriamodulok hűtését, nemrég pedig a SilverStone leplezett le egy érdekes újdonságot.

M.2 SSD hűtéssel bővít a SilverStone - 2. kép

Ők ugyanis az M.2-es SSD tárhelyünk megfelelő hőmérsékletért aggódnak, ezért piacra dobták a TP01-M2 névre keresztelt hűtőcsíkokat. Az 5 eurós csomagban két darab ilyen csíkot találunk, melyek 2 x 10 centiméteresek és mindössze fél vagy másfél centi vastagok.

A gyártó egy Samsung SM951 SSD-n próbálta ki a terméket, mely állítólag 15 fokos "lehűlést" hozott.
3 hozzászólás

totyak

1 éve, 3 hónapja és 9 napja

Memóriák is, meg SSD-k is tök jól elvoltak eddig is hűtés nélkül. Aztán a memóriák elkezdték kapni a bordákat, ma már szinte nem is lehet kapni anélkül memóriát. Most valami pluszt el kell adni ssd-khez is. Kicsit szemfényvesztésnek tartom az egészet. Ha meg szükség van a hűtésre ssd-n, akkor tegyenek rá gyárilag, ne velem vetessék meg külön pénzért!

válasz erre

WarriorAutobot

1 éve, 3 hónapja és 9 napja

És sok ember nem is gondol bele hogy egy memória modul is tud ám melegedni!
De én se gondoltam hogy ennyire nagyon kellene neki hűtés.

válasz erre

VaPe

1 éve, 3 hónapja és 10 napja

Bennem még fel sem merült hogy hűteni kéne...

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaHellblade profiljaLoginRs profiljaMonyo profiljaMarduk profiljaLaci721 profilja adambalonyi profiljagery1113 profiljaWickedSick profiljaVis Major profiljaturatur profilja