M.2 SSD hűtéssel bővít a SilverStone

2017. március 19.
1.3051
petike737 profilja, adatai
petike737
Ha a számítógépes hűtéseket emlegetjük, akkor főként a processzorhűtők és a házakban elhelyezett hűtés juthat az eszünkbe, hiszen a legtöbben csak ezekkel foglalkoznak, mivel a grafikus kártyát már hűtővel vesszük, mást pedig nem igazán kell hűteni.

Persze az elmúlt években már láttunk különleges megoldásokat, például a memóriamodulok hűtését, nemrég pedig a SilverStone leplezett le egy érdekes újdonságot.

M.2 SSD hűtéssel bővít a SilverStone - 2. kép

Ők ugyanis az M.2-es SSD tárhelyünk megfelelő hőmérsékletért aggódnak, ezért piacra dobták a TP01-M2 névre keresztelt hűtőcsíkokat. Az 5 eurós csomagban két darab ilyen csíkot találunk, melyek 2 x 10 centiméteresek és mindössze fél vagy másfél centi vastagok.

A gyártó egy Samsung SM951 SSD-n próbálta ki a terméket, mely állítólag 15 fokos "lehűlést" hozott.
3 hozzászólás

totyak

3 napja és 7 órája

Memóriák is, meg SSD-k is tök jól elvoltak eddig is hűtés nélkül. Aztán a memóriák elkezdték kapni a bordákat, ma már szinte nem is lehet kapni anélkül memóriát. Most valami pluszt el kell adni ssd-khez is. Kicsit szemfényvesztésnek tartom az egészet. Ha meg szükség van a hűtésre ssd-n, akkor tegyenek rá gyárilag, ne velem vetessék meg külön pénzért!

válasz erre

WarriorAutobot

3 napja és 13 órája

És sok ember nem is gondol bele hogy egy memória modul is tud ám melegedni!
De én se gondoltam hogy ennyire nagyon kellene neki hűtés.

válasz erre

VaPe

4 napja és 6 órája

Bennem még fel sem merült hogy hűteni kéne...

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljaszattila profilja