Lord of the Rings: War in the North: Bejelentve a Snowblind Gyűrűk Ura témájú szerepjátéka

2010. március 19.
3.7791
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Imáink végre meghallgatásra találtak! Legalábbis remélhetőleg, lévén a Gyűrűk Ura univerzumot nagyon sok fejlesztőcsapat felhasználta már, többségében olyan alkotások készültek a név alatt, amelyek borzalmasak voltak, ám érdekesség, hogy talán a legnépszerűbb fantasy univerzum alapján még senki sem készített szerepjátékot.

MMORPG-t már láthattunk a név alatt - az univerzum legjobb videojátékosítása -, offline formában viszont még nem merészelte megkísérelni senki sem a feldolgozást, egészen mostanáig. Bejelentésre került ugyanis a Lord of the Rings: War in the North, méghozzá a Snowblind Studios műhelyéből.

Aki egy kicsit meglepődött a fejlesztőcsapat nevén, talán nem véletlenül tette. Ha ott ugyanis egy BioWaret vagy egy Obsidiant láttunk volna, most nyilván körbefutjuk néhányszor a Földgolyót örömünkben, ám az 1997-ben alakult Snowblind gárdája valamiért nem hoz minket túlzottan lázba. Bár van már tapasztalatuk a szerepjátékok terén, nekik köszönhetjük ugyanis a 2001-ben megjelent Baldur's Gate: Dark Alliance nevű konzolos csodát, amely bár jó volt, de aki játszott vele, illetve a valamikor Baldur's Gate alkotással, elég komoly szájhúzással értékelte a produkciót.

Nem is beszélve arról, hogy a srácok azóta sem tudtak komolyabb értékelhető készterméket felmutatni, legutóbbi alkotásuk például egy kizárólag az Xbox Live Arcade-ra elkészült 2D-s akciólövölde, a Death Tank volt. Ha mindehhez hozzávesszük, hogy a brigád mögött a Warner áll - akiktől amúgy ősszel érkezik egy másik Gyűrűk Ura projekt is - akkor egy kicsit talán még lejjebb ugrik a hangulatunk mérőműszere, és a Lord of the Rings: War in the North akció-RPG műfaji besorolására is ferde szemmel nézünk. Bár lehet, hogy túl korai minden előítélet, a kevés konkrétum, amit a játékról tudunk, sajnos jelenleg nem indokol mást...

Amit ugyanis a War in the North-ról felfoghatunk, az nem más, minthogy lehetőségünk lesz benne online kooperatív módban is megmérettetni az ellenséggel, méghozzá édes hármasban. Természetesen az offline része lesz a legerősebb a programnak, az illetékesek itt egy olyan sztorit ígérnek, amelytől majdan leesik az állunk, a legjobb azonban az, hogy sem a történet, de a bejárható területek többsége nem az unalomig ismertek közül került kiválasztásra. A választható karakterek viszont már az ismert filmek alapján, azokhoz hasonlóan lettek formába öntve - ami valahol nem is baj, hiszen ehhez vagyunk hozzászokva -, és mivel szerepjátékról beszélünk, lesz karakterfejlesztés, fegyver-tuning, skillek, varázslatok, speciális képességek, egyszóval az RPG stílus egyes fontos elemei.

Ha félretesszük tehát az előítéleteinket, megállapíthatjuk, hogy a Lord of the Rings: War in the North egy hiánypótló alkotás lehet, egy óriási rést foltozhat be vele a Snowblind brigádja, de múltjukból kifolyólag sajnos nem vagyunk túl bizakodóak, így az első képek, mozgóanyagok és bővebb információk befutásáig maradjunk kellő távolságban tőle, és ha már biztosak vagyunk a minőségben, akkor szeressünk maradéktalanul bele. Ha valaki mégis már most úgy érzi, szeretni fogja a játékot, az alábbi teaser trailerrel talán megpecsételheti sorsát, lévén a bejelentéshez mellékelt videóból kiderül, hogy feltehetően nem gyerekeknek készül a játék, illetve a hangulata is rendben lesz. A War in the North PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra készül, megjelenésére a jövő esztendőben számíthatunk, a további információkat pedig tűkön ülve várjuk!

#tv#
3 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

15 éve, 3 hónapja és 18 napja

[Tiltott felhasználó!]

Tibit

15 éve, 3 hónapja és 20 napja

popapa írta:
Igazából sosem értetem, hogy miért nem aknázzák ki jobban, a műben rejlő lehetőségeket! Ez az egyik olyan történet amiről egy rakat bőrt le lehetne húzni!!
Nem mindegy, hogy hogyan húzzuk le azt a rakat bőrt!

válasz erre

popapa

15 éve, 3 hónapja és 20 napja

Igazából sosem értetem, hogy miért nem aknázzák ki jobban, a műben rejlő lehetőségeket! Ez az egyik olyan történet amiről egy rakat bőrt le lehetne húzni!!

válasz erre
Lord of the Rings: War in the North
8.990 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profiljaMonyo profilja