Longhorn helyett Vista

2005. július 23.
1.7371
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft bejelentette, hogy a Windows operációs rendszer következő generációs változatának hivatalos elnevezése "Windows Vista" lesz.

Az eddig Longhorn kódnéven futó, fejlesztés alatt álló termék első, fejlesztőknek szánt béta tesztváltozata augusztus 3-án kerül kibocsátásra, míg a végleges Windows Vista 2006-ra várható. A Microsoft ugyancsak még az idén megkezdi a szerverekhez tervezett verzió tesztelését, az azonban még nem eldöntött, hogy ez a rendszer is Vista név alatt fut majd, vagy sem.

Az új operációs rendszerhez kapcsolódó reklámszlogen három, angolul "c" betűvel kezdődő fogalmat sorakoztat fel: "Clear, Confident, Connected: Bringing clarity to your world" (magyarul kb. "Tiszta, Magabiztos/Bizalmas, Csatlakoztatott: Tisztaságot hoz a világodba"). A három kulcsszó a cég szerint nagyobb biztonságot, újfajta információkezelő módszereket, illetve külső eszközökhöz történő akadálymentes csatlakozást takar.

A szoftveróriás még 2001-ben ismertette első terveit az akkor Longhorn kódnevű, következő generációs Windows kibocsátására vonatkozóan, amelyet először 2004-re ígért. Azóta nemcsak a kibocsátás dátuma, hanem az új alkalmazások listája is módosult. A Windows Vista névadó ceremóniáját bemutató videofelvétel egyébként megtekinthető a http://www.microsoft.com/windowsvista/default.mspx oldalon keresztül, ahol, egyelőre csak néhány mondatos, általános angol nyelvű ismertető is olvasható az új termékről.
1 hozzászólás

kpal

10 éve, 1 hónapja és 14 napja

Szegény Wista nagyon gyenge lett ..

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja