Live Drive: Google-konkurens virtuális tárhely a Microsoft-tól

2006. április 23.
1.8801
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Múlt hónapban derült fény véletlenül arra, hogy a Google virtuális tárhelyet biztosítana felhasználóinak saját szerverein, most pedig a Microsoft is hírt adott az ugyanezen elgondoláson nyugvó terveiről.

Windows Live Drive néven mi is belekezdtünk egy hasonló szolgáltatás megvalósításába"- nyilatkozta Ray Ozzie, a redmondi vállalat technológiai vezetője a Fortune magazinnak adott interjújában. Ezek szerint a szoftveróriás hatalmas szerverparkját vetné be, hogy felhasználói azon tárolhassák különböző adataikat, amely szolgáltatás természetesen –akárcsak a GDrive - platformfüggetlen lenne, és bárhonnan hozzá lehetne férni az ott elhelyezett információkhoz.

További részleteket azonban nem közölt Ozzie a terveikkel kapcsolatban. Ugyan sejteni lehet, hogy a Google ingyenesen bocsátja az internetezők rendelkezésére saját szolgáltatását, egyelőre még nem lehet tudni, hogy a Windows Live Drive-ért kell-e majd fizetni.
2 hozzászólás

marco

19 éve, 6 hónapja és 15 napja

Én nem vagyok benne biztos, hogy fizetős lesz. A Google a reklámbevételekből is bőven megél. Minél több felhasználó, annál több reklám...

válasz erre

Vendég

19 éve, 6 hónapja és 16 napja

biztos kell fizetni

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja