LiquidVR néven fejleszt a VR irányába az AMD

2015. március 05.
1.5691
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Az AMD kapcsán sokan már az új grafikus kártyákat várják, a nagy bejelentés pedig még mindig nem érkezett meg, helyette azonban a virtuális valóság piacára készülő megoldásáról beszélt a gyártó.

Az AMD LiquidVR névre keresztelt megoldás célja a lehető legjobb VR élmény létrehozása, melyben persze nagyon fontos szerepet töltenek be a vállalat hardverei, de ez a projekt inkább a szoftveres optimalizálásról szól. Elsősorban a grafikus kártyákkal való összehangolást említette meg a gyártó, melynek köszönhetően még simább képélményt és gazdagabb vizualitást kapnak a felhasználók.

A korlátozott eléréssel bíró LiquidVR SDK 1.0 verziója különféle megoldások egyvelegét kínálja, melyek között a fej mozgásának pontosabb és gyorsabb követését elősegítő technológiák is vannak. A GPU renderelési képességének maximalizálása ugyancsak fontos, illetve két grafikus kártya esetén a kártyáknak csak egy-egy szemmel kell foglalkozniuk, ami még hatékonyabb működést tesz lehetővé. A fejlesztésben egyébként a legismertebb VR szereplő, vagyis az Oculus is részt vett.
4 hozzászólás

totyak

9 éve, 10 hónapja és 27 napja

Vajon mennyire károsítja ez a technológia az ember szemét? Már a monitorok több órányi bámulásánál is azt mondják, hogy nem tesz jót, hát akkor az ilyen, ami 2cm-re van a szemtől. Lesznek itt még komoly egészségügyi visszhangjai ezeknek a szemüvegeknek.

válasz erre

kpal

9 éve, 10 hónapja és 27 napja

Mindenki ezer irányba fejleszt , és mikor lesz egységes.

válasz erre

Gólem

9 éve, 10 hónapja és 27 napja

Már mindenki ilyet fejleszt de még egy sem kapható és semmi nincs is rá. röhögő smiley

válasz erre

WillThaWheel

9 éve, 10 hónapja és 27 napja

Némá, az oculusokban is ívelt a kép, mekkora parasztvakítás...röhögő smiley

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profilja