Linux-képzéseket indít az Oracle University

2007. november 27.
1.9441
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Oracle Enterprise Linux képzési és minősítési programot indít az Oracle University keretein belül.

Az Oracle új kurzusai nemcsak a Linux operációs rendszerre alapulnak, hanem a tananyag a Linux rendszeren Oracle Database adatbázist futtató adatbázis- és rendszergazdákat is megcélozza. A tanfolyamot elvégző szakemberek a megszerzett Linux-ismereteikről és az Oracle Database adatbázis-kezelőben való jártasságukról az Oracle Certification szakminősítési program új okleveleit kapják kézhez. ?Az új program jól illeszkedik az eddigi képzési koncepcióhoz, így Magyarországon is elindulnak a tanfolyamok 2008. januártól kezdődően? - nyilatkozta Gere István, az Oracle Hungary oktatási igazgatója.

Az Oracle a következő típusú tanfolyamokat indítja 2008-tól:
Az Enterprise Linux tanfolyamok
* Enterprise Linux: Alapismeretek (4 nap)
* Enterprise Linux: Rendszeradminisztráció (4 nap)

A Linux alapú Oracle Database adatbázisról szóló tanfolyamok
* Oracle Database: Linux alapú Oracle rendszerek kezelése adatbázis-adminisztrátorok számára (2 nap)
* Oracle Database: Linux alapú Oracle rendszerek felügyelete rendszergazdák számára (3 nap)

Az Enterprise Linux: Alapismeretek tanfolyam a Unix vagy Linux parancssori kezeléséhez szükséges legfontosabb ismereteket öleli fel. A gyakorlati alapú képzés az alábbi témaköröket fedi le: a Linux fájlrendszerének felépítése és kezelése, a logikai kommunikációs csatornák, az átirányítás és a reguláris kifejezések alapvető működése, valamint az összetett feladatok végrehajtásához szükséges egyéb eszközök.

Az Enterprise Linux: Rendszeradminisztráció tanfolyamot a Linuxban már jártas szakembereknek ajánljuk. Ezen a magas szintű tanfolyamon már a Linuxot üzemeltető számítógépek telepítéséhez és karbantartásához szükséges tudnivalók is elsajátíthatók. A résztvevők így megtanulhatják többek között az Enterprise Linux első telepítésének lépéseit, valamint az olyan napi adminisztratív feladatok ellátását is, mint a felhasználói fiókok és a tárhelyek kezelése.

Az Oracle Database: Linux alapú Oracle rendszerek kezelése adatbázis-adminisztrátorok számára tanfolyam célja, hogy az adatbázis-adminisztrátorok magabiztos tudásra tegyenek szert, sikeresen elsajátítva az Oracle Database Enterprise Linuxra történő telepítésének követelményeit. A résztvevők ennek során megtanulják, hogyan lehet finomhangolni a Linux operációs rendszert az Oracle adatbázisok optimális működése érdekében. A gyakorlati képzés pedig be is mutatja a telepítés, a finomhangolás, a beállítások és a hibakeresés teljes folyamatát.

Az Oracle Database: Linux alapú Oracle rendszerek felügyelete rendszergazdák számára kurzus felkészíti a rendszeradminisztrátorokat az Oracle Database adatbázis-kezelőt futtató Linux rendszerek teljes körű kezelésére. A tanfolyam témakörei a következők: a Linux alapú rendszer felkészítése az adatbázis telepítésére, az Oracle adatbázis Enterprise Linux környezetben való működése, az adatbázis architektúrája, az adatbázisnak a folyamatok listájára, a lemezterületre, valamint a memória- és a processzorhasználatra gyakorolt hatása.

Oracle Certification Szakminősítési Program: Linux-oklevelek
A tanfolyamot elvégző szakemberek megszerzett ismereteikről az Oracle szakminősítési programjának kétféle oklevelét kaphatják kézhez. Az Enterprise Linux Certified Administrator oklevél a tanfolyamot sikeresen elvégző rendszeradminisztrátoroknak az Enterprise Linux kezelésében való magas szintű jártasságát tanúsítja. A Managing Oracle on Linux Certified Expert oklevél igazolja birtokosának az Oracle Database adatbázis-kezelő Linux rendszeren való beállításáról szerzett széles körű ismereteit. A fenti minősítési rendszer célja, hogy elismert képesítést nyújtson az adatbázisok adminisztrációs és beállítási követelményeiről, azaz tanúsítsa a testreszabáshoz, finomhangoláshoz, teljesítményfelügyelethez szükséges és más alapvető ismeretek elsajátítását.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja