Linspire lesz a Lindows neve

2004. április 15.
1.9081
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Lindows szoftvergyártó formálisan Linspire-re változtatta nevét, miután sorozatosan több pert vesztett a Microsofttal szemben, akik arra hivatkoznak, hogy a cég saját és termékei elnevezésében jogtalanul használja a Windows márkanevet.

A névhasználat körüli jogvita két éve tart a szoftveróriás és a Linux operációs rendszereket fejlesztő és értékesítő cég között. Bár az Egyesült Államokban a bírói határozatok többnyire elutasították a Microsoft kereseteit, a tengerentúlon a Lindows több fontos pert is elveszített.

A vállalat akkor döntött a névváltoztatás mellett, miután a múlt héten egy amerikai bíróságon nem sikerült elérniük, hogy eltiltsák a Microsoftot a külföldi perek kezdeményezésétől. Az új névválasztást a cég nem indokolta, ám tény, hogy az online és az Amerikán kívüli fogyasztók ezentúl a Linspire névvel fognak találkozni.

Michael Robertson, a Lindows vezérigazgatója azt is elmondta, hogy addig, amíg az Egyesült Államokban le nem zárul a jogvita, a cég megnevezésére és bizonyos egyéb esetekben továbbra is használni fogják a Lindows nevet, amennyiben pedig az eljárás az ő győzelmüket hozná, külföldön is vissza szeretnék azt állítani, mint hivatalos elnevezést.

Kapcsolódó linkek:
Lindows site
2 hozzászólás

rDAVE

11 éve, 6 hónapja és 24 napja

italianman írta:
Á. Igen ezt már olvastam egy másik hírben és ahogy ott is elmondtam ez várható volt.
És már meg is szűnt...

válasz erre

italianman

11 éve, 6 hónapja és 24 napja

Á. Igen ezt már olvastam egy másik hírben és ahogy ott is elmondtam ez várható volt.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaiPet profilja