Lezárult a Microsoft-Nokia akvizíció

2014. április 25.
1.7401
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Már jó ideje tudni lehetett, hogy a Microsoft megvásárolja a korábban szebb napokat is megélt finn vállalat Nokia Devices & Services néven ismert üzletágát, most azonban a folyamat lezárulni látszik.

Ezt annak köszönhetjük, hogy a Nokia részvényesei és az érintett országok versenyhivatalai is jóváhagyták az összeolvadást, bár egy ilyen méretű megállapodás még jó néhány feladatot állít a két vállalat emberei elé. Satya Nadella a Microsoft vezérigazgatója és Stephen Elop, a Nokia korábbi elnök-vezérigazgatója is nagyon örül a folyamat lezárásának.

Utóbbi egyébként a Microsoft Devices Group ügyvezető alelnökeként Nadella közvetlen beosztottja lesz, így a vállalat hardveres részlegéért (okostelefonok, táblagépek, Xbox konzolok) tulajdonképpen ő felel majd. A Microsoft Windows Phone nevű operációs rendszere egyébként folyamatosan fejlődik, a finn vállalat óriási szaktudásával pedig sokat tud abban segíteni, hogy a folyamatok még gyorsabban és gördülékenyebben menjenek végbe.
4 hozzászólás

1000feri

6 éve, 7 hónapja és 14 napja

Ericson...Nokia... ki lesz a következő?

válasz erre

kiraly001

6 éve, 7 hónapja és 14 napja

Kedvencem volt a Nokia(a páromnak mai napig), de a gyenge operációs rendszer miatt lépnem kellett. Most van egy Sony xperia sp-m ami tökéletes választás volt részemről(pld. sokat segít trófeázáskor, de még sorolhatnám a jó tulajdonágait), a lényeg, hogy nem bántam meg az átállást.

válasz erre

kpal

6 éve, 7 hónapja és 14 napja

Idővel sajnálni fogom ha a vév is lekerül a telefonokról , bár a tudat meg van hogy Nokia minőség lesz továbbra is .

válasz erre

totyak

6 éve, 7 hónapja és 15 napja

Remélem, hogy azért ez pozitívan hat majd a wp-re. Nokia azért eléggé odatette a telefonjait.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt