Letölthető filmeket forgalmaznak a hollywoodi stúdiók

2006. április 04.
5.8601
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Két hollywoodi filmstúdió birtokában lévő online mozgóképletöltő szolgáltató mostantól megvételre kínál mozifilmeket, a DVD kiadással egy időben.

A lépés mérföldkőnek számít, mivel mostanáig legálisan csak egy meghatározott időre lehetett "kölcsönözni" a letölthető új filmeket, kivéve néhány B-kategóriás mozit. A Warner Brothers, a Sony Pictures, a Universal, az MGM és a Paramount tulajdonának számító Movielink-től első körben többek között a "Harry Potter és a Tűz Serlege" és a "King Kong" című filmeket lehet ezentúl tartós használatra letölteni – a tulajdonosokéin kívül még a 20th Century Fox filmjeivel együtt.

A CinemaNow ugyanakkor a Sony Pictures, az MGM és a résztulajdonos Lions Gate filmjeit, például a "Fűrész II" horrormozit kínálja. Ezenkívül mindkét társaságtól letölthető az "Egy gésa emlékiratai".

A társaságok a régebbi filmekért 10, az újabbakért, pedig akár 20-30 dollárt is elkérnek, ami vetekszik egy-egy DVD árával, sőt egyes mozik esetében olykor felül is múlja azt. Emellett technikai akadályok is adódnak: a filmek például kizárólag tömörítetlen formában tölthetők le, ami egyrészt 1-2 órás elfoglaltságot jelent még szélessávú hálózat esetében is, másrészt pedig legalább 1 GB helyet követel a merevlemezen. Ennél is komolyabb akadály az igazi népszerűség útjában, hogy egyelőre a CinemaNow esetében csupán egy, a MovieLink-nél pedig összesen három számítógépen tekinthetők meg a letöltött mozgóképes tartalmak, asztali vagy hordozható lejátszón azonban nem. Ez egyben azt is jelenti, hogy televíziójuk képernyőjén is csak azok nézhetik őket, akik az erre lehetőséget kínáló PC-vel rendelkeznek.

Szakemberek szerint a filmstúdiók egyelőre meglehetősen nehéz helyzetben vannak, mivel a legális letöltésekkel szeretnék visszaszorítani a filmkalózkodást, ugyanakkor el akarják kerülni a konfliktust a DVD-ket forgalmazó kiskereskedelmi láncokkal, akik az olcsó letöltések támasztotta konkurencia miatt könnyedén levehetik polcaikról a filmeket.
1 hozzászólás

Vendég

14 éve, 3 hónapja és 8 napja

Ha valaki tudja a Harry Potter és a Főnix rendje angol telepítőkódját az írjon lécci a vicky11@citromail.hu -ra!Előre is köszi: Viki

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Maniac profiljaReichert Viktor profilja adambalonyi profiljagery1113 profiljaImperator profilja