Letölthető a Firefox 3 első alfa-változata

2006. december 13.
2.2341
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Mozilla hétvégén elérhetővé tette az interneten a jövőre érkező Firefox 3.0 legelső tesztváltozatát, amelynek kipróbálását kizárólag a fejlesztőknek ajánlják.

A "Gran Paradiso" kódnéven futó projekttel előreláthatólag valamikor 2007 első felére végeznek az alapítvány szakemberei, és akkorra várható a végleges verzió megjelenése, amely már nem fogja támogatni a Windows 95, 98 és ME operációs rendszereket. Újdonságnak számít, hogy a Firefox 3 a Gecko-motor 1.9-es változatát használja, továbbfejlesztett SVG-támogatást tartalmaz, és a Cairo nevű grafikus könyvtáron alapszik az alkalmazás.

Azt még egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan milyen más újdonságok kerülnek még bele a böngészőbe, azonban az bizonyos, hogy tartalmazni fogja az új szoftver a könyvjelzők és előzmények számára egységes gyűjtőhelyet biztosító úgynevezett Places opciót is, amelynek az eredeti tervek szerint már az októberben megjelent kettes verzióban is benne kellett volna lennie, időhiány miatt viszont ennek beépítésére már nem került sor.

Kapcsolódó linkek:
Firefox 3.0A letöltése
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Starjumper profiljatotyak profiljaWickedSick profiljaGargameth profiljamarco profilja adambalonyi profiljagery1113 profiljamarco profilja