Letölthető a Firefox 2 béta tesztverziója

2006. július 15.
1.8961
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Mozilla a menetrendnek megfelelően a tegnapi napon közzétette weboldalán legújabb böngészője, a Firefox 2.0 béta tesztváltozatát.

Ugyan elődjéhez képest kinézetében alig változott valamit a szoftver, azonban funkcióit tekintve számos újdonságot kínál az a felhasználóknak. A legfontosabbak közül érdemes megemlíteni például az Előzmények/Nemrég bezárt lapok menüpont alatt elérhető opciót, amelynek segítségével visszahozhatóak a véletlenül bezárt oldalak. A gyakorta levelet író illetve fórumokon résztvevő személyek számára nyújthat nagy segítséget az integrált helyesírás-ellenőrző funkció, amely aláhúzza az általa helytelennek vélt részeket.

A biztonságra is nagy hangsúlyt fektetett a Mozilla, ugyanis a böngésző komoly anti-phishing megoldással érkezik. A meglátogatott honlapokat a szoftver összehasonlítja egy a veszélyes webhelyeket felsorakoztató adatbankkal, és szükség esetén figyelmezteti a felhasználót.

A tabulált böngészést illetően az akaratlanul bezárt site-ok visszahívásán kívül még egy változás történt a korábbi verzióhoz képest, vagyis akárcsak az Internet Explorer 7 esetében, itt is mindegyik megnyitott fület ellátták a fejlesztők egy a lap bezárására alkalmas X-gombbal. Érdekesség még, hogy a jobb felső sarokban elhelyezett keresőablakba beírván a keresendő kifejezést a szoftver javaslatokat tesz.

A Windows, Mac OS és Linux operációs rendszerekkel kompatibilis béta Firefox 2.0 magyar nyelven is letölthető a Mozilla weboldaláról.

Kapcsolódó linkek:
Firefox 2.0b letöltése magyarul
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profilja