Letölthető az XnView legújabb 1.99-es változata

2012. június 07.
2.3771
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az XnView fejlesztőcsapata az elmúlt napok folyamán bejelentette, hogy elkészült és immár letölthető a népszerű XnView alkalmazásuknak legfrissebb, 1.99-es verziószámra fejlődött végleges változata.
Advertisement

Az XnView egy teljesen ingyenes képnézegető szoftver, ami a digitális képek megjelenítése mellett még képes azokat konvertálni, illetve alapszintű módosításokat végrehajtani rajtuk. A program legfrissebb kiadása főként az előző verzióknál felfedezett hibák javításait tartalmazza, de a motorháztető alatt természetesen azért néhány új, illetve frissített funkció is felsorakozik.

Az XnView persze fel van készítve a többoldalas TIFF, valamint az animált GIF és ICO fájlokra, de főbb funkciói között érdemes megemlíteni a veszteség nélküli JPEG forgatást és vágást, a különféle szűrők és effektek kezelését és alkalmazását, a többfüles képmegjelenítést, és ezek mellett nem elhanyagolható, hogy nem kevesebb mint 400-féle képformátum importálására képes, és 50 formátumba tud exportálni.

Az újdonságok listáján felbukkant a Mamiya, Leaf, Hasselblad, Epson, Imacon & Sinar, AVT, Casio, Contax, Creative, Foculus, Leica, Micron, Panasonic, Rollei, RoverShot, illetve Stmicro kamera RAW-ok támogatása, de a szoftver már fel lett készítve a Zeiss LSM, Analyze, Nifti, Mrc, Iplab, ImagePro Sequence és Kro (Autopano giga) formátumok olvasására is.

Az NConvert frontján megjelent az RGB - CMYK konvertálás lehetősége, a dct metódus, valamint a simítási és subsampling faktor is. A PDF orientációnál, az XMP írásnál, az EXIF megjegyzéseknél, az Xjp2.dll-lel összefüggő, valamint az eddig felfedezett hibák az új verzióban már javítva lettek.

Az XnView most bejelentett 1.99-es változatának Microsoft Windows operációs rendszerekhez igazított telepítője már letölthető az alábbi linkre kattintva, a Mac OS X, Linux, FreeBSD, OpenBSD, NetBSD, Irix, Solaris, HP-UX, AIX és a régi Windows 3.X alá pedig a szoftver korábbi verziója tölthető le.

Letölthető az XnView legújabb 1.99-es változata - 2. kép

Az XnView 1.99 letöltése.
Advertisement
8 hozzászólás

Cpt_Nihil

9 éve, 6 hónapja és 1 napja

RED írta:
Én csak a Picasa egyik első verziójával futottam anno össze, de attól gutaütést kaptam. Az Xn bitang jól tudja méretezgetni/vágni a képeket, emellett nagyon gyors, memófogyasztását meg szinte észre sem lehet venni. Hánna, ezt programozó csinálta...
Egy hasmenéses szalamandra sebességével csaptam le a letöltési linkre A Picasát egyik ismerősöm ajánlotta, a google-féle rendszerrel való szoros együttműködése miatt, meg azért, mert felismeri az arcokat :B

Más előnyét ezidáig nem fedeztem fel igazság szerint

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

9 éve, 6 hónapja és 1 napja

[Tiltott felhasználó!]

marco

9 éve, 6 hónapja és 1 napja

Nálam gyors képműveletekre (méretezés, levágás) gthumb, másra gimp.

De wines időkből emlékszem én is erre.

válasz erre

Cpt_Nihil

9 éve, 6 hónapja és 1 napja

Azt hiszem, rövidesen átváltok erre. A Picasa csili-vili meg minden, de tele van haszontalan funkciókkal, sok szempontból halál logikátlan és lassú... Arról nem is beszélve, hogy normálisan az istennek sem lehet vele megváltoztatni a kép méretét

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

9 éve, 6 hónapja és 1 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

9 éve, 6 hónapja és 1 napja

Winen a legjobb

válasz erre

Vendég

9 éve, 6 hónapja és 1 napja

Neeee, ez van linuxra?

Basszus azt hittem csak winen van ott ez volt a kedvencem, és mikor áttértem, átváltottam gthumbre...

válasz erre

Vendég

9 éve, 6 hónapja és 1 napja

tizenvalahany eve hasznalom, nincs nala jobb a kategoriajaban.

válasz erre
Advertisement

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt