Letölthető az új SystemRescueCd 3.0.0 végleges változata

2012. szeptember 05.
2.3341
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A PC-s segédprogramok sora az elmúlt napok folyamán újabb hasznos taggal gyarapodott, ugyanis Francois Dupoux bejelentette, hogy fejlesztőcsapatával elkészítették a népszerű SystemRescueCd alkalmazásuknak legfrissebb, immár 3.0.0-ás verziószámra lépett végleges kiadását, és az már természetesen mindenki számára le is tölthető.

Aki esetleg nem ismerné, a SystemRescueCd lényegében egy CD optikai lemezről vagy bármilyen USB-s meghajtóról futtatható, a Gentoo Linux alapjaira épülő live operációs rendszer (futtatásához nem szükséges telepítés), aminek használatával a felhasználók kijavíthatják a számítógép adattárolóinak hibáit még akkor is, ha azon a telepített operációs rendszer el sem indul. A SystemRescueCd segítségével az különféle meghajtókon kialakított partíciók szerkeszthetővé és hozzáférhetővé válnak, vagy ha azok épp megsérültek, akkor lehetőség van a hibák kijavítására, és persze az adatok visszaállítására és lementésére is.

A SystemRescueCd 3.0.0 egyik legfontosabb újdonsága, hogy a standard rendszermag csomag az LTS (Long-Term Support) 3.2.28-ra (rescuecd és rescue64), míg az alternatív Linux kernelek 3.4.9-es verziószámra frissültek (altker32 és altker64), így már az általuk nyújtott új és javított funkciók is rendelkezésre állnak. Az eddig rescuecd néven ismert kernelt immár rescue32 jelzéssel tartalmazza az új kiadás, de további fontos frissítés még, hogy 64 bites konfigurációkon az újdonság már támogatja az UEFI bootolást is.

Az isolinux a központi feldolgozó képességeitől függően már képes automatikusan használni a 64 bites kernelt, és ez esetben az FSArchiver és a Memtester 64 bites verziói is automatikusan alapértelmezett programokká válnak. A felhozatalban újdonságként köszönthetjük még a pssh 2.2.1-et és az open-vm-tools-t, míg az e2fsprogs 1.42.5-re, a GParted 0.13.1-re, a Partclone pedig 0.2.50-es verzióra frissült formájában van jelen.

A korábbi változatokhoz hasonlóan a támogatott fájlrendszerek listáján természetesen megtalálható az Ext2, az Ext3, az Ext4, a ReiserFS, a Btrfs, az Xfs, a Jfs, a VFAT és az NTFS is, de ezek mellett természetesen a Samba, illetve az NFS hálózati megoldások felismerése és kezelése sem jelent semmiféle problémát. A SystemRescueCd most beharangozott 3.0.0-ás kiadásának 346 MB-os ISO lemezképe már letölthető az alábbi linkre kattintva.

A SystemRescueCd 3.0.0 letöltése.
3 hozzászólás

Vendég

12 éve, 23 napja

Na ezt kerestem. Köszi!mosolygó smiley

válasz erre

Raiden

12 éve, 6 hónapja és 22 napja

Leszedtem,de feleslegesen..röhögő smiley
Nekem állandó jelleggel 3-4 vinyón van a gépemhez telepítve o.s,múltkor az ubis vinyóm ragadt meg,xp-s vinyó betesz(1 perc),hddregen indít(kb:6 MB),oszt go...kacsintó smiley
Azóta,mint a svájci óra.Érdemes 20-40GB-os vinyót beszerezni olcsón,és szabadidőben rátolni egy xp-t,néha nagyon hasznos tud lenni.mosolygó smiley
(tudom hogy nem szép dolog az xp-t kurblinak használni..röhögő smiley )

válasz erre

Raiden

12 éve, 6 hónapja és 22 napja

Ez okosság,sosem lehet tudni szedem le azonnal.menő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaMonyo profiljaKisember001 profilja