Letölthető az OS4 OpenDesktop 13 végleges kiadása

2012. október 03.
1.9481
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A tegnapi nap folyamán Roberto Dohnert bejelentette, hogy fejlesztőcsapatával elkészítették és letölthető az OS4 névre keresztelt operációs rendszerüknek legfrissebb, immár 13-as verziószámra lépett végleges kiadása.

Aki esetleg nem ismerné, az OS4 egy a népszerű Ubuntu disztribúció alapjaira építkező ingyenes Linux rendszer, aminek fejlesztésénél az illetékesek nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a megoldás kiemelkedő hardvertámogatással rendelkezzen, emellett még alapértelmezett telepítés esetén is egy jól átgondolt, lehető legteljesebb szoftverválasztékot nyújtson.

Az OS4 most elérhetővé tett OpenDesktop 13-as kiadása már a 3.2.0-31-es verziószámmal jelölt Linux rendszermag képességeit kamatoztatja, asztali környezetből pedig egy egyedi kialakítású Xfce megoldást kínál a felhasználóknak. Bár a bejelentés nem részletezte, de a friss verzió is természetesen átesett a már kötelezőnek mondható hibajavításokon, és emellett még számtalan újdonságot és frissített funkciót is tartalmaz.

A változtatások listáján többek között fel van tüntetve az új VLC, a Flash támogatással kiegészített Google Chrome 22, a GIMP 2.8, a Banshee 2.4.1, az Evolution Groupware Suite 3.2.3, a Shotwell 0.12.3, a Nokia Maps, a Likewise Active Directory Membership 6.1, valamint az OpenJava 7 is. Az OS4 most bemutatkozó OpenDesktop 13-as kiadása már letölthető az alábbi linkeken keresztül, és természetesen már mind a 32 bites, mind pedig a 64 bites rendszerekre kihegyezett ISO lemezképek közül válogathatunk.

Letölthető az OS4 OpenDesktop 13 végleges kiadása - 2. kép


Letölthető az OS4 OpenDesktop 13 végleges kiadása - 3. kép

A 32 bites OS4 OpenDesktop 13 letöltése (1,3 GB).
A 64 bites OS4 OpenDesktop 13 letöltése (1,4 GB).
2 hozzászólás

Raiden

12 éve, 5 hónapja és 22 napja

Látom odafigyelsz hogy ne csak egy hírt kapjunk egy újabb disztróról,a használhatóságra is adsz,mint szempont.Köszi REDmosolygó smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 5 hónapja és 22 napja

De rég láttam ilyen régi felületet.mosolygó smiley

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljamarco profilja