Letölthető az OS4 legújabb kiadása

2013. április 10.
1.8731
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Kicsit több mint egy hónappal a 13.3-as OS4 verzió megjelenése után Roberto Dohnert és fejlesztőcsapata ismét hallatott magáról, ugyanis az elmúlt napok folyamán bemutatták a szóban forgó operációs rendszerüknek legfrissebb, immár 13.4-es verziószámra lépett változatát, amit már természetesen mindenki számára elérhetővé is tettek.

A korábban PC/OS néven fejlesztett OS4 egy a népszerű Ubuntu - pontosabban Xubuntu - disztribúció alapjaira építkező ingyenes rendszer, aminek fejlesztésénél az illetékesek a kiemelkedő hardvertámogatásra, valamint a lehető legteljesebb, legátgondoltabb szoftver-összeállítás elérésére helyezték a hangsúlyt.

A szóban forgó kiadás új illesztőprogram kínálattal és továbbfokozott stabilitással várja a felhasználókat, amiket az újonnan alkalmazott 3.2.0-39-es jelzésű Linux rendszermag szolgáltat. A további változtatások eredményeként az eddig alkalmazott Nokia Maps helyét a Google megoldása vette át, míg az Orange helyett a Dayplanner szoftvert tartalmazza az most megérkezett OS4.

Az új programok listáján többek között a Firefox 20.0 webböngésző, a Thunderbird 17.0.4, valamint a gNote 0.8.2 van feltüntetve, de a friss fejlesztések felsorolásában még megtalálhatóak az új és a továbbcsiszolt fájlrendszer támogatások is. A frissen bejelentett OS4 13.4 32 bites és 64 bites rendszerekre kihegyezett ISO képállományai már letölthetőek az előbbi linkeken keresztül.
4 hozzászólás

Vendég

11 éve, 8 hónapja és 24 napja

luxy Milyen nyelven érhető el az os4 operációs rendszer ? Engem konkrétan a Magyar nyelv érdekelne.

válasz erre

marco

12 éve, 1 napja

Vendég írta:
mi az osszefugges?mosolygó smiley
Csupán ez:

"...OS4 egy a népszerű Ubuntu - pontosabban Xubuntu - disztribúció alapjaira építkező ingyenes rendszer..."

mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 1 napja

Vendég írta:
Érdekes hogy az új Ubuntu előtt jött ki...meglepett smiley
mi az osszefugges?mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 1 napja

Érdekes hogy az új Ubuntu előtt jött ki...meglepett smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja