Letölthető az iQunix 12.04 végleges kiadása

2012. május 24.
1.5671
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az iQunix fejlesztőcsapata az elmúlt napok folyamán bejelentette, hogy elkészítették operációs rendszerüknek legfrissebb, immár 12.04-es verziószámra fejlődött végleges kiadását.

Az iQunix egy ingyenes, Linux alapú operációs rendszer, ami a nagy népszerűségnek örvendő Ubuntu disztribúció alapjaira építkezik, és ahogy azt már a jelzése is mutatja, az aktuális kiadás a legfrissebb Ubuntu 12.04 Precise Pangolin-ra. Akárcsak a legfrissebb Ubuntu, a most megjelent iQunix 12.04 is már LTS verzióként érkezett meg, vagyis a fejlesztőcsapat mind a szoftverek, mind pedig a rendszer esetében öt éven keresztül biztosít hozzá frissítéseket és javításokat.

A legfrissebb kiadás egyelőre sajnos még kizárólag csak 64 bites rendszerekhez igazított ISO lemezképként érhető el, aminek mérete 541 MB, vagyis már hagyományos CD lemezzel is kényelmesen használható. A korábbi változatokkal ellentétben az iQunix 12.04 már az Unity felhasználói interfészt tartalmazza, mellé pedig a 3.2.12-es Linux rendszermagot társították a fejlesztők.

További lényeges újítás, hogy az eddig megszokott Mozilla Firefox webböngésző helyett már a lényegesen fürgébb JetBrowser fogadja a felhasználót. A felhozatalban többek között még megtalálható a Gedit, valamint az új Remastersys alkalmazás is, ami lehetővé teszi a komplett operációs rendszer mentését, és természetesen szükség eseték annak visszaállítását is.

Az iQunix 12.04 frissen megjelent végleges kiadása már letölthető az alábbi linkre kattintva, viszont a 32 bites rendszerekre kihegyezett verzió várható megjelenéséről egyelőre sajnos nem érkezett információ.

A 64 bites iQunix 12.04 letöltése.
1 hozzászólás

Vendég

12 éve, 11 hónapja és 7 napja

Azt nem értem, minek adnak ki teljesen új névvel oprendszert ha annyi az egész h kicserélnek benne pár progit?meglepett smiley Am full Ubuntu...

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja