Letölthető az Instantbird új 1.2-es változata

2012. augusztus 10.
1.5021
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Instantbird Team a tegnapi nap folyamán bejelentette, hogy elkészült és letölthető az azonos névre keresztelt programjuknak legfrissebb, immár 1.2-es verziószámra fejlődött kiadása.

Aki esetleg nem ismerné, az Instantbird egy ingyenes, nyílt forráskódú azonnali üzenetküldő alkalmazás, ami egyaránt elérhető Linux, Mac OS X, illetve Microsoft Windows operációs rendszerekre is. A program további előnye, hogy a megszokott MSN Messengeren kívül már alapértelmezésben is gond nélkül kezeli az AIM, a Bonjour, a Facebook Chat, a Gadu-Gadu, a Google Talk, a GroupWise, az ICQ, az IRC, a MySpaceIM, a Netsoul, a QQ, a Simple, a Sametime, a Twitter, az XMPP, valamint a Yahoo (és Yahoo Japan) rendszereket is.

Az Instantbird fejlesztésénél elsődleges célkitűzés a lehető legstabilabb és legegyszerűbb megoldás elérése volt, ám ha valaki a szoftver megjelenését, vagy a felkínált funkciókat nem tartaná elégségesnek, akkor ezeket letölthető kiegészítők segítségével könnyedén saját igényéhez igazíthatja. Az alkalmazás a mai kornak megfelelően már támogatja a többfüles beszélgetéseket, de természetesen a több protokoll egyidejű kezelése sem jelent számára semmiféle nehézséget.

A most bemutatkozó 1.2-es verzió már JSON alapú chat-naplókat használ, vagyis a beszélgetés szövege már metaadatokkal együtt van tárolva. Szintén újdonságként jelent meg a fent már felsorolt Bonjour rendszer ismerete, amit a fejlesztőcsapat egy alaposan feljavított és kibővített IRC támogatással egészített ki.

A fokozott biztonság érdekében jelszavakat a program immár a Mozilla jelszókezelőjével tárolja (akárcsak a Firefox és Thunderbird), így azok védelmét akár mesterjelszóval tovább is lehet erősíteni. A friss fejlesztések frontján köszönthetjük még többek között az egyszerű használatot garantáló Account Wizard-ot, valamint a továbbcsiszolt rendszertálca integrációt is.

A frissen beharangozott Instantbird 1.2 Linux, Mac OS X, illetve Microsoft Windows operációs rendszerekhez csiszolt változatai már letölthetőek az alábbi linkre kattintva.

Az Instantbird 1.2 letöltése.
1 hozzászólás

Neurotic

8 éve, 7 hónapja és 10 napja

Feltettem windowsra és nem rossz program, tényleg elég puritán, de amire hivatott arra alkalmas. Azért vannak vele problémáim például, hogy bár van benne helyesírás ellenőrző magyar nyelvű szótárat nem lehet telepíteni hozzá. Az alapértelmezett hangját sem lehet átállítani a programnak. Kicsit több hasznos addon is lehetne hozzá, bár kinek mi a hasznos.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaManiac profiljarDAVE profiljagery1113 profiljaShade profiljaTotosama profilja