Letölthető az AV Linux legfrissebb kiadása

2013. június 07.
2.6861
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Linux-alapú operációs rendszerek sora az elmúlt napok folyamán újabb friss verzióra lépett, kivételes taggal gyarapodott, méghozzá ezúttal Glen MacArthur és csapatának köszönhetően, ugyanis bejelentették az AV Linux operációs rendszerüknek 6.0.1-es kiadását, ami már persze a letöltési listákra is megérkezett.
 

Aki esetleg nem ismerné, az AV Linux egy a legendás stabilitású Debian Linuxra épülő disztribúció, amit a fejlesztők kifejezetten az audio, video, illetve grafikai munkálatokra hegyeztek ki, vagyis ezekhez a feladatokhoz a rendszer már alapértelmezetten is bőséges szoftverválasztékot vonultat fel.

Habár a verziószám nem árulkodik róla, ennek ellenére az aktuális kiadás számtalan újítás és frissítés eredményeként született meg, így például Linux rendszermagból már a 3.6.11.2-es verziószámú, Yamaha THR-10 és USB-2 Audio clock patchekkel kiegészített speciális példány áll rendelkezésre.

Talán leglátványosabb újdonság, hogy két új menüszekció jelent meg, méghozzá az audio és a video segédprogramok számára, de emellett még megtalálható a vadiúj "Dozer" téma, kiegészítve friss ikonkészlettel.

Az új programok listáján többek között a Skype és Scribus 1.4.1 szerepel, de a felhozatalból természetesen nem hiányoznak az olyan frissített szoftverek sem, mint például a LibreOffice irodai programcsomag, vagy akár a Qtractor 0.5.8. Az AV Linux most elkészült 6.0.1-es kiadása már letölthető ezen a linken keresztül.
1 hozzászólás

badam10

8 éve, 4 hónapja és 18 napja

Elég jónak tűnik..
Könnyen elérhető alkalmazásook,minimalista jól kinéző stílusban.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljamarco profilja