Letölthető az antiX M12 új Pre-Final változata

2012. május 31.
1.6701
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az elmúlt napok folyamán az antiX fejlesztőcsapata bejelentette, hogy elkészült és kipróbálható az érkező antiX M12 operációs rendszerüknek a kiadás előtti, vagyis a Pre-Final jelöléssel ellátott előzetese.

Az antiX egy Linux, pontosabban a legendás stabilitású Debian disztribúció alapjaira építkező ingyenes operációs rendszer, aminek fejlesztésénél elsődleges célkitűzés volt, hogy a megoldás még az öreg, illetve a gyengébb hardverekkel rendelkező számítógépeken is villámgyorsan működjön, de az illetékesek még nagy hangsúlyt fektettek arra is, hogy még a kezdő felhasználók is könnyedén és egyszerűen kezelhessék a rendszert.

Az antiX M12 Pre-Final háromféle változatba készült el, amik "Full", "Base", valamint "Core" névre lettek keresztelve, és mindegyikük a 3.3.5-ös verziószámú Linux rendszermag köré építkezik. A kiadások közül értelemszerűen a Full rendelkezik a legteljesebb szolgáltatásokkal, ugyanis nem kevesebb mint öt ablakkezelőt vonultat fel (az alapértelmezett icewm, fluxbox, jwm, wmii és dwm), de ezek mellett az olyan népszerű csomagok sem hiányoznak a kínálatából mint például a LibreOffice irodai programcsomag, az IceWeasel 10, a claws-mail, a qmmp, spacefm, valamint a sunflower.

A Base kiadás az előbb felsorolt ablakkezelők közül csak a fluxbox, a jwm, a wmii és a dwm megoldásokat tartalmazza, és egy minimális asztali környezetet biztosít, míg a Core jelzésű társa grafikus rendszer nélkül, cli-installerrel érkezik. Mindhárom kiadás a Debian "Testing" tárolóját használja. Az erősen módosított kernelnek köszönhetően az operációs rendszer minden gond nélkül képes indulni még az Intel Pentium I és az Advanced Micro Devices K5/K6 központi feldolgozókkal szerelt konfigurációkon is.

Az antiX M12 most bejelentett Pre-Final kiadásának Full, Base és Core ISO lemezképei már letölthetőek az alábbi linkre kattintva, viszont a fejlesztők kiemelték, hogy a jelenlegi változat még tartalmazhat hibákat, így éles rendszeren való használatát nem javasolják.

Az antiX M12 Pre-Final letöltése.
1 hozzászólás

Vendég

12 éve, 11 hónapja és 1 napja

Egy ősrégi vasamon ma is ez a disztró fut. Böngészni teljesen tökéletes.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
VaPe profiljaKisember001 profilja