Letölthető a Zorin OS 6 első RC kiadása

2012. május 20.
1.9911
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az elmúlt napokban a Linuxok világa egy újabb érdekes taggal gazdagodott, ugyanis a Zorin Group csapata bejelentette, hogy elkészült az elkövetkező Zorin OS 6 operációs rendszerüknek legelső kiadásra jelölt, vagyis Release Candidate kiadása.

A Zorin OS egy a népszerű Ubuntu disztribúció alapjaira építkező ingyenes megoldás, amivel a fejlesztőcsapat kifejezetten Microsoft Windows rendszerekhez szokott, kezdő Linuxos felhasználókat célozza meg. Artyom Zorin, a csapat illetékese kiemelte, hogy a most megérkezett RC verzió még nem tükrözi az érkező végleges kiadás funkcióit és képességeit, emellett még több hibát is tartalmazhat, ezért munkavégzésre és éles rendszeren való használatát nem javasolja.

A szóban forgó Zorin OS 6 már LTS rendszerként fog megérkezni, vagyis elkészülte után a fejlesztők öt éven keresztül biztosítanak hozzá frissítést és hibajavítást. Az újdonság már a 3.2-es verziószámot viselő Linux rendszermag képességeit kamatoztatja, és az eddig megszokott Unity, GNOME Shell vagy Cinnamon megoldások helyett pedig már a saját fejlesztésű, AWN panellel kiegészített Zorin Desktop asztali környezetet kínálja a felhasználóknak, aminek megjelenése leginkább a Windows 7 munkaasztalára hasonlít. Az előbb említett felület kinézete a Zorin Look Changer alkalmazás használatával könnyedén Windows XP, vagy akár GNOME 2 stílusúra cserélhető.

A Zorin OS 6 RC ezek mellett még több programot is tartalmaz, amiknek segítségével több Windows rendszerre írt szoftver is gond nélkül működésre bírható. Az új kiadás már egy átdolgozott, gördülékenyebb működést garantáló szoftverközponttal büszkélkedhet, de az újdonságok listáján szerepel még a Zorin Web Browser Manager megoldás is, ami néhány egyszerű kattintás után telepíti a felhasználó által favorizált webböngészőt.

A Zorin OS 6 most bejelentett Release Candidate kiadása már letölthető az alábbi linken keresztül, viszont a fejlesztőcsapat elmondása szerint a kínálatban egyelőre kizárólag csak a 32 bites konfigurációkra szabott változat szerepel.

Letölthető a Zorin OS 6 első RC kiadása - 2. kép

A Zorin OS 6 Release Candidate letöltése.
2 hozzászólás

Vendég

12 éve, 10 hónapja és 18 napja

Vendég írta:
Tök wines a kinézete
Hát annál azért szebbmosolygó smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 10 hónapja és 18 napja

Tök wines a kinézete

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Dav2377 profiljamarco profilja