Letölthető a SystemRescueCd legújabb 2.5.0-ás kiadása

2012. február 23.
1.7061
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Francois Dupoux a tegnapi nap folyamán bejelentette, hogy hosszas munkálatok után fejlesztőcsapatával elkészítették a SystemRescueCd legfrissebb, 2.5.0-ás jelöléssel ellátott végleges változatát.

A SystemRescueCd lényegében egy CD lemezről, vagy akár USB meghajtóról futtatható Linux, aminek a segítségével a felhasználónak lehetősége nyílik arra, hogy a számítógépének hibáit akkor is ki tudja javítani, ha azon a telepített operációs rendszer el sem indul. A szoftver segítségével az adattárolókon található partíciók hozzáférhetővé válnak, vagy ha azok épp megsérültek, akkor lehetőség van a hibák kijavítására, vagy a számunkra értékes adatok visszaállítására.

A SystemRescueCd 2.5.0 talán leglényegesebb újdonsága, hogy a standard kernel csomag 3.0.21-re (rescuecd és rescue64), míg az alternatív Linux kernelek 3.2.6-ra frissültek (altker32 és altker64). Az eddig alkalmazott ntfsprogs helyét átvette a 2012.1.15-ös verziójú NTFS3G, de emellett még a btrfs-progs, az e2fsprogs, a glibc, a GCC, a GParted, a Partclone, a TestDisk, a linux-firmware csomag, illetve a GRUB2 is már a frissített formájában van jelen. A helytakarékosság jegyében az eddig megszokott Mozilla Firefoxot leváltotta a kompaktabb Midori webböngésző.

Az újdonságok és frissítések mellett természetesen az olyan bevált programok sem hiányozhatnak mint az sfdisk, a Midnight Commander, valamint a különféle text editorok. A támogatott fájlrendszerek listáján többek között szerepel az ext2, az ext3, az ext4, a reiserfs, a btrfs, az xfs, a jfs, a vfat és az NTFS is, de persze a Samba és az NFS hálózati megoldások felismerése és kezelése sem jelent semmiféle akadályt. A SystemRescueCd legfrissebb 2.5.0-ás kiadása már letölthető az alábbi linkre kattintva.

Letölthető a SystemRescueCd legújabb 2.5.0-ás kiadása - 2. kép


Letölthető a SystemRescueCd legújabb 2.5.0-ás kiadása - 3. kép

A SystemRescueCd 2.5.0 letöltése
3 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

13 éve, 1 hónapja és 20 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

13 éve, 1 hónapja és 20 napja

Jól értem ez egy linux, ami képes rendberakni a windowsos partíciókat?

válasz erre

Vendég

13 éve, 1 hónapja és 20 napja

Jó progi, hasznos

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaiPet profiljaManiac profilja