Letölthető a Slax legfrissebb kiadása

2013. február 01.
2.7891
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az elmúlt napok során a Linuxok világa újabb neves taggal gazdagodott, ugyanis Tomas Matejícek és fejlesztőcsapata bejelentette a Slax névre keresztelt operációs rendszerüknek legfrissebb, immár 7.0.5-ös verziószámra lépett kiadását, amit már természetesen mindenki számára elérhetővé is tettek.

Aki esetleg nem ismerné, a Slax egy a népszerű Slackware Linux alapjaira építkező live disztribúció, ami apró méretével, bőséges szoftverválasztékával, illetve szerény hardverigényével tűnik ki a hasonló megoldások sorából. Az aktuális kiadás természetesen egyaránt elérhető 32 bites és 64 bites rendszerekre kihegyezett ISO állomány formájában is, és a felhozatalban persze ezúttal is fellelhető a magyar nyelvű kiadás is.

Talán az egyik legfontosabb újdonság, hogy a friss verzióra fejlődött rendszer már a 4.9.5-ös KDE Software Compilation megoldást hozza el a felhasználóknak, de emellett még a Mozilla népszerű Firefox webböngészője is már a 18.0.1-es számozással van jelen.

Nem kevésbé fontos fejlesztés még az új Software Center sem, ami többek között képes egyetlen kattintással felkutatni és telepíteni az összes szükséges függőséget, de a VMware felhasználóknak lehet még hasznos a továbbfinomított UDEV szabályok, aminek köszönhetően jelentősen javul a rendszer egérkezelése. A Slax most bemutatkozó 7.0.5-ös verziója már letölthető az alábbi linkre kattintva.

A Slax 7.0.5 letöltése.
4 hozzászólás

Raiden

8 éve, 3 hónapja és 21 napja

Nézős..

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

8 éve, 3 hónapja és 25 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

8 éve, 3 hónapja és 25 napja

Soha nem próbáltam még, Ubuntu fan vagyok!

válasz erre

csirkee

8 éve, 3 hónapja és 25 napja

linux the best

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Gargameth profiljaTotosama profiljarDAVE profiljamarco profiljadarkomen profilja1000feri profilja