Letölthető a Slackel új KDE 4.8.2 kiadása

2012. április 15.
1.8541
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az elmúlt napok folyamán a Slackel fejlesztőcsapata bejelentette, hogy elkészült és letölthető a Slackel névre keresztelt operációs rendszerüknek legfrissebb, Slackel KDE 4.8.2 jelzéssel ellátott végleges kiadása.

A Slackel egy ingyenes, Linux alapokra épülő megoldás, és ahogy azt már a neve is sejteti a népszerű Slackware és Salix disztribúciók legfrissebb példányainak képességeit kamatoztatja. A Slackel aktuális kiadása jelenleg kétféle változatban érhető el, mégpedig Live CD és telepíthető lemezkép formájában, és az már szinte természetesnek vehető, hogy mind a 32 bites, mind pedig a 64 bites rendszerekre kihegyezett verziók is rendelkezésre állnak.

A Live CD kiadások persze nem csak optikai lemezről használhatóak, hanem bármilyen USB-s médiáról egyszerűen működésre bírhatóak. Könnyedén kitalálható, hogy a Slackel frissen megérkezett variánsa az asztali környezetek közül a KDE legújabb, 4.8.2-es változatát kínálja a felhasználóknak, amit a fejlesztőcsapat számos KDE-re kihegyezett programmal egészített ki.

A hálózati alkalmazások gerincét a Ktorrent, a KMail, illetve a Mozilla Firefox 11.0-ás böngészője alkotja, de ezek mellett még megtalálható többek között az Akregator, az RSS reader for KDE, a Kopete, valamint a KDE instant messenger is.

A multimédiás fronton a Bangarang 2.1, a Clementine 1.0.1 és a K3b 2.0.2-t köszönthetjük, de a listán szerepel még a Salix kódek telepítője is. A felsoroltakon kívül a kínálatból persze még nem hiányozhat a Calligra irodai programcsomag (Calligra Words, Calligra Stage és Calligra Tables), a KOrganizer, a KAddressBook, az Okular, a Krita, a Karbon, a Gwenview, a KcolorChooser és a Ksnapshot sem.

A csomagkezelésért a "slapt-get" és a Gslapt grafikus frontend-je felel, de a felhozatalban megtalálható a Salix-ből átvett Sourcery is. A Slackel Live CD változatai a SaLT (Salix Live Technology) megoldással épültek fel, és a 3.2.13-as LiveKernel rendszermagot tartalmazzák. Az újonnan bejelentett Slackel KDE 4.8.2 Live CD és telepíthető lemezképei már letölthetőek az alábbi linkre kattintva.

A Slackel KDE 4.8.2 letöltése.
2 hozzászólás

Vendég

12 éve, 11 hónapja és 25 napja

Illik neki mondjuk.)

válasz erre

Vendég

12 éve, 11 hónapja és 25 napja

Elég fissek a csomagok, tök jó

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja