Letölthető a Slackel 14.0 végleges kiadása

2012. október 17.
1.7631
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A napokban Dimitris Tzemos bejelentette, hogy fejlesztőcsapatával elkészítették és letölthető a Slackel névre keresztelt operációs rendszerüknek legfrissebb, 14.0-ás jelzéssel ellátott végleges kiadása.

Aki esetleg nem ismerné, a Slackel egy ingyenes, a népszerű Slackware és Salix disztribúciókra épülő Linux, ami az előbb említett két ősének legelőnyösebb tulajdonságait hivatott egyetlen operációs rendszerbe sűríteni. A Slackel szóban forgó kiadása nem kevesebb mint négyféle változatban készült el, mégpedig telepíthető és live lemezkép formájában, amikből persze mind a 32 bites, mind pedig a 64 bites rendszerekre kihegyezett verziók rendelkezésre állnak.

A Salix Live Technology képességeit kamatoztató live DVD verziók természetesen nem csak optikai lemezről használhatóak, hanem bármilyen USB-s adattárolóról könnyedén munkára bírhatóak, működésüket pedig a LiveKernel 3.2.29-es rendszermag biztosítja. Akárcsak a disztribúció eddig megjelent példányainál, asztali környezetből ezúttal is a KDE van jelen, mégpedig ezúttal a 4.8.5-ös verziójával, amit a fejlesztőcsapat persze számtalan erre a felületre kihegyezett alkalmazással kibővített.

A multimédiás szoftverek listáján olyan alkalmazások képviseltetik magukat, mint például a Bangarang 2.1, a Clementine 1.0.1 és a K3b 2.0.2, de a rendszer képességeit nagyban erősíti még a Salix kódek-telepítő rendszere is, aminek köszönhetően az esetlegesen hiányzó audio- és videobővítmények néhány kattintással egyszerűen telepíthetőek.

A legfrissebb 14.0-ás kiadás felszereltségében persze fellelhetőek az olyan népszerű programok is, mint a LibreOffice-3.6.2, a Thunderbird 16.0.1, a GIMP 2.8.2, az Inkscape, a Mumble, a Murmur, a Postfix, a Dovecot és az Openjdk-7u7. A Slackel most elkészült 14.0-ás végleges változata már letölthető az alábbi linkre kattintva.

A Slackel 14.0 letöltése.
1 hozzászólás

Vendég

12 éve, 6 hónapja és 1 napja

Gyönyörű a KDE...

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja