Letölthető a PureOS legfrissebb 5.0-ás kiadása

2012. június 27.
1.5061
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Marc Poirette az elmúlt napokban bejelentette, hogy fejlesztőcsapatával elkészítették és immár letölthető a PureOS névre keresztelt operációs rendszerüknek legfrissebb, 5.0-ás számozást viselő végleges kiadása.

A PureOS egy ingyenes, a legendás stabilitású Debian disztribúció "testing" ágára épülő megoldás, ami használható USB-s meghajtóról vagy optikai lemezről futtatva, de emellett akár teljes értékű, merevlemezre telepített asztali operációs rendszerként is munkára fogható.

A PureOS most bemutatkozó 5.0-ás variánsa már a 3.3.6-os verziószámú Linux rendszermagot foglalja magába, asztali környezetek közül pedig a GNOME 3.4.2-es kiadását kínálja a felhasználók számára, ami egyaránt tartalmazza a GNOME Shell, illetve a GNOME Classic alternatívákat is. A már szokásosnak mondható hibajavításokon kívül a fejlesztőcsapat természetesen a programválasztékot is frissítette, így a felhozatalban többek között megtalálható a LibreOffice irodai programcsomag 3.5.4-es, az Iceweasel 13.0-ás, az Icedove 10.0-ás, valamint a GIMP régóta várt 2.8-as változata is.

Az előbb felsoroltakon kívül az újdonság tartalmazza még az Eye of Gnome 3.4.1, a GParted 0.11.0, a CUPS 1.5.3, a GCC 4.7.0, az Evince 3.4.0, a Brasero 3.2.0, a VLC Media Player 2.0.1, a Banshee 2.4.1, illetve FileZilla 3.5.3 alkalmazásokat is. A felhozatalban újdonságként bukkant fel az smxi és az sgfxi szkriptek.

Az operációs rendszer jelenlegi változata nem kevesebb mint 24 nyelvet támogat, amik között szerencsére a magyar is szerepel. A PureOS most bejelentett 5.0-ás kiadása már letölthető az alábbi linkre kattintva, méghozzá egy 921 MB-os ISO lemezkép formájában.

Letölthető a PureOS legfrissebb 5.0-ás kiadása - 2. kép

A PureOS 5.0 letöltése.
1 hozzászólás

Raiden

8 éve, 3 hónapja és 22 napja

Én maradok a jó öreg xp-nél.
Kicsi is,néha összecsinálja magát,de már a sírásából tudom mi a gond...

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljaWickedSick profiljaRéka-Hunnia profiljaGladosfreeman profilja