Letölthető a Linux Mint Debian 201204 végleges kiadása

2012. április 28.
2.2981
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Alig néhány hete vált elérhetővé a Linux Mint Debian 201204 első Release Candidate változata, azonban a napokban Clement Lefebvre bejelentette, hogy fejlesztőcsapatával immár az operációs rendszer végleges kiadását is elkészítették.

Már az elnevezése is mutatja, hogy a Debian Edition a hagyományos Linux Minttel ellentétben nem az Ubuntu alapjaira építkezik, hanem már a Debian disztribúció képességeit kamatoztatja, és így természetesen teljes mértékben kompatibilis is vele, emellett annak minden pozitív tulajdonságával is rendelkezik.

A most elkészült Linux Mint Debian Edition 201204 kétféle változatban tölthető le, mégpedig egy kizárólag Xfce 4.8, illetve egy Mate 1.2 és Cinnamon 1.4 asztali környezetet tartalmazó Live DVD formájában, de persze mindkét verzió egyaránt elérhető 32 bites és 64 bites konfigurációkra kihegyezett kiadásban is.

Az aktuális változat a Linux rendszermagból már a 3.2-es verziószámút kínálja, emellett a felszereltségében megtalálható már a 4-es Update Pack is. A Linux Mint Debian Edition 201204 esetében már a GDM 2.20 alapjaira épülő MDM login manager fogadja a felhasználót, aminek felhozatalában a gyors felhasználóváltás, a távoli bejelentkezés, a konfigurációs eszközök, valamint a nyelvválasztás funkciók sorakoznak fel, de ezek mellett persze egyedi megjelenéssel is fel lehet ruházni.

Az eddigi Linux Mint rendszerekhez hasonlóan természetesen már a Debian Edition 201204 is Hybrid ISO állományként érhető el, vagyis ha pendrive-on szeretnénk létrehozni a telepítőt, nem feltétlenül szükségesek az eddig elengedhetetlennek számító "Startup Disk Creator" vagy "Unetbootin" segédprogramok használata, mivel a telepítő lemezképe egyszerűen a "dd" utasítással USB-s meghajtóra másolható.

A frissen megjelent Linux Mint Debian Edition 201204 32 bites és 64 bites ISO állományai már letölthetőek az alábbi linken keresztül.

A Linux Mint Debian 201204 letöltése.
7 hozzászólás

Raiden

7 éve, 9 hónapja és 9 napja

Nekem külön vinyón van két rendszer.Egyiken az xp,másikon ubuntu Gnome-XFCE.
Az xp-t,az ubi Grubjáról indítom,ha épp rá van szükségem.A Mint,meg nekem őszintén nem nyerte el a tetszésem,ahogy a Mint-es közösség fórumait bújom,rájövök hogy az Ubuntu nem is volt rossz vásár.Lehet hogy unalmasabb,de stabil,és ritkán van gond vele,ezt más linux alapú rendszerről nem igazán mondhatom el a sok kipróbált disztró után,nem számolva a mások tapasztalatait tartalmazó fórumokat.

válasz erre

rDAVE

8 éve, 6 hónapja és 4 napja

Épp most rakom fel Virtualboxba és telepítésnél megkérdezi hogy felakarom-e rakni a grub-ot is. Na már most ha ezt nem rakom fel és Windows is van fent akkor majd alapból a Win OS választóját indítja?

válasz erre

rDAVE

8 éve, 6 hónapja és 4 napja

Vendég írta:
Mielőtt felteszem élesbe az új Ubit, mindenképp megnézem!
Az új Ubi CDképe már nálam itt csücsül a gépen arra várva hogy élesbe vagy Virtualboxba megy-e

válasz erre

marco

8 éve, 6 hónapja és 4 napja

Vendég írta:
Mielőtt felteszem élesbe az új Ubit, mindenképp megnézem!
Dettó! Ma éjjel lesz egy pár szabad órám rá.

válasz erre

Vendég

8 éve, 6 hónapja és 5 napja

Mielőtt felteszem élesbe az új Ubit, mindenképp megnézem!

válasz erre

rDAVE

8 éve, 6 hónapja és 5 napja

Helyes. Én is holnapra be ütemezek egy kipróbálást.

válasz erre

skyman

8 éve, 6 hónapja és 5 napja

Ezt muszáj kipróbálnom

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaWickedSick profiljagery1113 profiljaYanez profilja