Letölthető a Linux Mint Debian 201204 végleges kiadása

2012. április 28.
2.5201
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Alig néhány hete vált elérhetővé a Linux Mint Debian 201204 első Release Candidate változata, azonban a napokban Clement Lefebvre bejelentette, hogy fejlesztőcsapatával immár az operációs rendszer végleges kiadását is elkészítették.

Már az elnevezése is mutatja, hogy a Debian Edition a hagyományos Linux Minttel ellentétben nem az Ubuntu alapjaira építkezik, hanem már a Debian disztribúció képességeit kamatoztatja, és így természetesen teljes mértékben kompatibilis is vele, emellett annak minden pozitív tulajdonságával is rendelkezik.

A most elkészült Linux Mint Debian Edition 201204 kétféle változatban tölthető le, mégpedig egy kizárólag Xfce 4.8, illetve egy Mate 1.2 és Cinnamon 1.4 asztali környezetet tartalmazó Live DVD formájában, de persze mindkét verzió egyaránt elérhető 32 bites és 64 bites konfigurációkra kihegyezett kiadásban is.

Az aktuális változat a Linux rendszermagból már a 3.2-es verziószámút kínálja, emellett a felszereltségében megtalálható már a 4-es Update Pack is. A Linux Mint Debian Edition 201204 esetében már a GDM 2.20 alapjaira épülő MDM login manager fogadja a felhasználót, aminek felhozatalában a gyors felhasználóváltás, a távoli bejelentkezés, a konfigurációs eszközök, valamint a nyelvválasztás funkciók sorakoznak fel, de ezek mellett persze egyedi megjelenéssel is fel lehet ruházni.

Az eddigi Linux Mint rendszerekhez hasonlóan természetesen már a Debian Edition 201204 is Hybrid ISO állományként érhető el, vagyis ha pendrive-on szeretnénk létrehozni a telepítőt, nem feltétlenül szükségesek az eddig elengedhetetlennek számító "Startup Disk Creator" vagy "Unetbootin" segédprogramok használata, mivel a telepítő lemezképe egyszerűen a "dd" utasítással USB-s meghajtóra másolható.

A frissen megjelent Linux Mint Debian Edition 201204 32 bites és 64 bites ISO állományai már letölthetőek az alábbi linken keresztül.

A Linux Mint Debian 201204 letöltése.
7 hozzászólás

Raiden

12 éve, 2 hónapja és 16 napja

Nekem külön vinyón van két rendszer.Egyiken az xp,másikon ubuntu Gnome-XFCE.
Az xp-t,az ubi Grubjáról indítom,ha épp rá van szükségem.A Mint,meg nekem őszintén nem nyerte el a tetszésem,ahogy a Mint-es közösség fórumait bújom,rájövök hogy az Ubuntu nem is volt rossz vásár.Lehet hogy unalmasabb,de stabil,és ritkán van gond vele,ezt más linux alapú rendszerről nem igazán mondhatom el a sok kipróbált disztró után,nem számolva a mások tapasztalatait tartalmazó fórumokat.mosolygó smiley

válasz erre

rDAVE

12 éve, 11 hónapja és 11 napja

Épp most rakom fel Virtualboxba és telepítésnél megkérdezi hogy felakarom-e rakni a grub-ot is. Na már most ha ezt nem rakom fel és Windows is van fent akkor majd alapból a Win OS választóját indítja?

válasz erre

rDAVE

12 éve, 11 hónapja és 11 napja

Vendég írta:
Mielőtt felteszem élesbe az új Ubit, mindenképp megnézem!
Az új Ubi CDképe már nálam itt csücsül a gépen arra várva hogy élesbe vagy Virtualboxba megy-e mosolygó smiley

válasz erre

marco

12 éve, 11 hónapja és 12 napja

Vendég írta:
Mielőtt felteszem élesbe az új Ubit, mindenképp megnézem!
Dettó!mosolygó smiley Ma éjjel lesz egy pár szabad órám rá.mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 11 hónapja és 12 napja

Mielőtt felteszem élesbe az új Ubit, mindenképp megnézem!

válasz erre

rDAVE

12 éve, 11 hónapja és 12 napja

Helyes. Én is holnapra be ütemezek egy kipróbálást. mosolygó smiley

válasz erre

skyman

12 éve, 11 hónapja és 12 napja

Ezt muszáj kipróbálnom mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja