Letölthető a Linux Mint 13 Maya végleges kiadása

2012. május 25.
1.6721
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Clement Lefebvre a tegnapi nap folyamán bejelentette, hogy a Linux Mint operációs rendszerüknek fejlesztése újabb mérföldkőhöz érkezett, ugyanis csapatával elkészítették és immár letölthető a Linux Mint 13 legfrissebb, immár végles kiadása.

Ahogy azt már a neve is mutatja, a Linux Mint egy ingyenes Linux alapú operációs rendszer, ami a hatalmas népszerűségnek örvendő Ubuntu disztribúció képességeit kamatoztatja. A Maya névre keresztelt Linux Mint 13 már úgynevezett LTS (Long-Term Support) rendszerként látta meg a napvilágot, vagyis a fejlesztők öt éven keresztül (2017 áprilisáig) biztosítanak hozzá frissítéseket és hibajavításokat.

A most megjelent operációs rendszer főként hibajavítások és finomítások eredményeként született meg, így nem meglepő, hogy főbb vonásait a korábbi Release Candidate kiadástól örökölte. A Linux Mint 13 Maya egyelőre kétféle változatba készült el, amik közül egy a Cinnamon 1.4-es, míg társa a MATE 1.2-es asztali környezetet kínálja a felhasználóknak, viszont mindkét variáns a 3.2-es számozással ellátott Linux rendszermaggal lett felvértezve.

A 13-as Linux Mint már az új MDM login managerrel érkezik, ami a GDM 2.20 programkódjára épül, de az újdonságok listáján köszönthetjük még a Mint-Z és Mint-X témákat tartalmazó átdolgozott kinézetet, valamint a friss keresőmotorokat, illetve az új háttérkép gyűjteményt.

A frissen megérkezett, végleges kiadású Linux Mint 13 Maya MATE és Cinnamon változatai már letölthetőek az alábbi linkre kattintva, és az már szinte természetesnek vehető, hogy mind a 32 bites, mind pedig a 64 bites rendszerekre szabott verziók közül válogathatunk.

A Linux Mint 13 Maya rendszerkövetelménye:
X86-os központi feldolgozó, a 64 bites kiadáshoz 64 bites CPU, viszont a 32 bites verzió minden X86-as processzoron működőképes.
512 MB rendszermemória, de 1 GB ajánlott a kényelmes használathoz.
5 GB üres terület a háttértárolón.
Minimum 800 X 600-as felbontást támogató grafikus vezérlő.
CD vagy DVD optikai meghajtó, vagy USB portot használó meghajtó.

A Linux Mint 13 Maya letöltése.
1 hozzászólás

Vendég

12 éve, 10 hónapja és 13 napja

vboxba velemosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja