Letölthető a Lightweight Portable Security legfrissebb kiadása

2012. május 06.
2.2941
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Software Protection Initiative (SPI) a tegnapi nap folyamán bejelentette, hogy elkészült és immár letölthető a Lightweight Portable Security (LPS) operációs rendszerüknek legfrissebb, 1.3.4-es számozással ellátott végleges kiadása.

A Lightweight Portable Security egy ingyenes, Linux alapokra épülő live operációs rendszer, vagyis a használatához nem kell számítógépre telepíteni, hanem futtatása közvetlenül a CD lemezről, vagy más adathordozóról történik. Az LPS fejlesztésénél elsődleges cél egy olyan megoldás elérése volt, ami lehetővé teszi a felhasználóknak a maximális biztonságú, anonim online munkavégzést, anélkül hogy bármiféle kártevő fenyegetné, illetve a privát adatai veszélybe kerülnének.

A Lightweight Portable Security most megjelent 1.3.4-es kiadása kétféle verzióban érhető el, amik LPS-Public, valamint LPS-Public Deluxe névre lettek keresztelve. Az aktuális verzió főként frissítések eredményeként született meg, de a fejlesztőcsapat természetesen az összes eddig felmerült hibával is leszámoltak.

A Mozilla Firefox webböngészője immár 10.04 ESR változatra frissült, emellett ellátták a HTTPS Everywhere 2.0.3-as és a NoScript 2.3.9-es bővítményekkel is. Az Adobe libary kompatibilitási problémái miatt a Flash a korábbi 11.1.102.63-as verziószámra lépett vissza, de az illetékesek elmondása szerint az operációs rendszer következő változatában már a legújabb megoldás fog szerepelni.

Az Encryption Wizard alkalmazásból már a 3.3.3-as kiadás áll a felhasználók rendelkezésére, de emellett friss változatból jelen van az OpenSSL 0.9.8w, az OpenSSH 6.0p1, a Java 1.6u32, valamint a Citrix kliens 12.1.0.203066 is. A Pidgin azonnali üzenetküldő SameTime támogatása javítva lett, a "Connectivity" menü pedig már tartalmazza a MultiPing 0.1.2-es változatát is.

Az operációs rendszer LPS-Public verziója kizárólag csak a legszükségesebb programokat tartalmazza, a Deluxe jelzéssel ellátott társa viszont már olyan népszerű alkalmazásokat is felvonultat, mint például az Adobe Reader, a Mozilla Thunderbird levelezőkliens, valamint a LibreOffice irodai programcsomag.

A Lightweight Portable Security frissen beharangozott LPS-Public 1.3.4 és Deluxe 1.3.4 kiadása már letölthető az alábbi linkre kattintva.

A Lightweight Portable Security Public és Deluxe 1.3.4 letöltése.
4 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

12 éve, 11 hónapja és 25 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

12 éve, 11 hónapja és 25 napja

de meg az a start menu szimulalasröhögő smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

12 éve, 11 hónapja és 25 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

12 éve, 11 hónapja és 25 napja

Király kis cucc.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja