Letölthető a legfrissebb Parted Magic

2013. május 03.
1.6811
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A számítógépes segédprogramok felhozatala az elmúlt napokban újabb friss verzióra fejlődött taggal gazdagodott, méghozzá ezúttal Patrick Verner és fejlesztőcsapatának köszönhetően, ugyanis bejelentették a népszerű Parted Magic rendszerüknek legfrissebb, 2013_05_01-es verziószámmal illetett kiadását, ami már természetesen a letöltési listákon is képviselteti magát.

Aki esetleg nem ismerné, a Parted Magic egy optikai lemezről, USB-s meghajtóról, vagy akár PXE-ről futtatható, a Slackware disztribúció alapjaira épülő live operációs rendszer, ami a merevlemezekkel való munkavégzésre lett kifejlesztve.

Az optimalizálásoknak köszönhetően az új kiadás már továbbfejlesztett CD-ROM UEFI bootolással érkezik, emellett az "Erase Disk" funkció is egy vadiúj menüvel lett ellátva, ráadásul a frissen beépített f2fs-tools-nak köszönhetően a felhasználó már f2fs fájlrendszert is létrehozhat a Gparted segítségével. A felhozatalban szintén újdonságként bukkantak fel az USB Boot Flash, valamint a Parted Magic Mount névre keresztelt programok, amik közül az előbbi használatával egyszerűen létrehozhatóak lettek a Parted Magic-et tartalmazó USB-s meghajtók.

A program kínálatából persze ezúttal sem hiányoznak az olyan frissített komponensek sem, mint például a Firefox 20.0.1, a legújabb Clonezilla, vagy a reiser4 támogatással rendelkező 3.8.10-es Linux rendszermag. A Parted Magic most bejelentett 2013_05_01-es kiadása már letölthető erre a linkre kattintva.
2 hozzászólás

sasikaa

7 éve, 9 hónapja és 13 napja

Ez minden, az is meg rengeteg hasznos cucc is van benne. Nem rossz ha van az embernek ilyen is otthon. Csak tudni kell használni is.

válasz erre

Vendég

7 éve, 9 hónapja és 14 napja

Eskü azt hittem valami particionáló progi

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Marduk profiljamarco profiljaiPet profiljagery1113 profiljaWickedSick profilja