Letölthető a Kanotix legfrissebb Hellfire és Dragonfire kiadása

2012. május 26.
1.7031
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Maximilian Gerhard az elmúlt napok folyamán bejelentette, hogy a Kanotix operációs rendszerüknek fejlesztése újabb mérföldövéhez érkezett, ugyanis elkészült és már letölthető a Kanotix 2012-05 legfrissebb Hellfire és Dragonfire névre keresztelt kiadása.
Advertisement

A Kanotix egy ingyenes Linux alapú operációs rendszer, ami a legendás stabilitású Debian alapjaira építkezik, a most megjelent két változata között pedig a legfőbb különbség, hogy a Hellfire a Debian 6.0.5 Squeeze képességeit kamatoztatja, a Dragonfire változat pedig a Debian 7-esét, vagyis az utóbbi verzió személyében tulajdonképpen egy "preview" rendszert köszönthetünk.

A fejlesztőcsapat nem tétlenkedett, ugyanis mind a két kiadásnak elkészítették a 32 bites és 64 bites rendszerekre szabott ISO lemezképét, amiket ráadásul kiegészítettek még egy 32 bites mini, illetve egy univerzális 32 bites és 64 bites variánssal is. A jelenleg elérhető nyolcféle lemezkép úgynevezett "multi-hybrid ISO" felépítésű, vagyis alkalmas CD és DVD lemezről, USB-s adattárolóról, valamint UEFI-t használó Intel alapú Mac vagy hagyományos PC-ről való indításra is.

A Kanotix 2012-05 Hellfire és Dragonfire a 3.2.0-24-es számozást viselő Linux rendszermaggal van felvértezve, asztali környezetek körül pedig az előbbi a 4.4.5-ös, míg az utóbb említett társa már a 4.8.3-as KDE Software Compilation-t kínálja a felhasználóknak. Az operációs rendszer összes változatának kínálatban megtalálható az AcritoxInstaller 0.2.25, a Grub2 1.99, a Pidgin 2.10.4, valamint az Iceweasel 12.0.

A 32 bites mini lemezképek kivételével a fenti felsorolás kiegészül még többek között a Wine 1.4, a GIMP, a SANE, az Icedove, a Kaffeine, az Amarok, a Gwenview, a KDE-Update-Notifier, az OpenVPN, valamint a népszerű LibreOffice 3.5.3-as irodai programcsomaggal is. A Kanotix 2012-05 most bejelentett Hellfire és Dragonfire kiadásai már letölthetőek az alábbi linkre kattintva.

A Kanotix 2012-05 Hellfire és Dragonfire letöltése.
Advertisement
1 hozzászólás

rDAVE

9 éve, 10 hónapja

Nem tűnik rossznak. Elég tüzes a kicsike.

válasz erre
Advertisement
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt