Letölthető a Dream Studio legújabb 11.10-es kiadása

2012. február 26.
1.7641
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Dick MacInnis és fejlesztőgárdája bejelentette, hogy elkészült és letölthető a Dream Studio névre keresztelt operációs rendszerüknek a végleges, 11.10-es verziószámmal ellátott kiadása.
 

A Dream Studio egy a népszerű Ubuntu Linux alapjaira építkező ingyenes megoldás, így természetesen teljes mértékben kompatibilis is vele. A rendszert a fejlesztők kifejezetten a különféle multimédiás munkálatokra hegyezték ki, ennek fényében nem meglepő, hogy már alapértelmezett telepítés esetén is rendelkezésre állnak a különféle video, audio, illetve animáció szerkesztő alkalmazások.

A verziószámból már könnyedén kitalálható, hogy a frissen megérkezett Dream Studio 11.10 az Ubuntu 11.10 módosításaként született meg, míg Linux kernelből a 3.0.0-ás verzió képességeit kamatoztatja. Az új kiadásban a már egy új téma is helyet kapott, ezen kívül a GTK3 már alapértelmezettként engedélyezve van. Alternatív asztali környezetként még a felhasználó rendelkezésére áll a GNOME 2, az Openbox, az LX DE, valamint az Xfce is.

A kínálatban felbukkant még az Unity Run, az Unity Books és a Google Docs Lens, a népszerű Mozilla Firefox és Thunderbird páros pedig már a 10.0.2-es verzióra frissült. Az eddig használt covergloobus helyét a Gnome-sushi vette át, viszont emellett az olyan jól megszokott programok mint a Cinelerra, az Ardour, a CinePaint, a Blender, az Inkscape, a Synfig Studio, valamint a Kompozer természetesen továbbra is a felhasználók rendelkezésére állnak. A Dream Studio legújabb 11.10-es végleges kiadása már letölthető az alábbi linkre kattintva (2 GB-os ISO képállomány).

A Dream Studio 11.10 letöltése
3 hozzászólás

Vendég

9 éve, 8 hónapja és 3 napja

marco írta:
Jók ezek a speciális kiadások, de kíváncsi lennék, valójában mennyien használják...
Biztos nem sokan, nagyon réteg szoftver

válasz erre

marco

9 éve, 8 hónapja és 3 napja

Jók ezek a speciális kiadások, de kíváncsi lennék, valójában mennyien használják...

válasz erre

Vendég

9 éve, 8 hónapja és 3 napja

Ez rohadt jó

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

nurbanu profiljamarco profiljaWickedSick profiljaManiac profiljamarco profiljagery1113 profilja