Letartóztatták a sex.com domain eltérítőjét

2005. október 31.
2.2991
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Krimibe illő történetben négy év menekülés után a hírhedt mexikói Tijuanában letartóztatták azt a férfit, aki jogos tulajdonosától a szolgáltató megtévesztésével kicsalta a sex.com-ot, és az eltérített domain után hatalmas összegeket keresett.

Az amerikai Stephen M. Cohent 65 millió dolláros kártérítés megfizetésére kötelezték, ennek behajtása elől menekült Mexikóba. A férfi az eredeti tulajdonostól, Gary Krementől csalta ki a sex.com-ot, miután megtévesztő levélben értesítette annak szolgáltatóját arról, hogy a korábbi tulajdonos lemond javára a domainről.

Egy 2000-es kerületi bírósági döntés értelmében Cohentől elvették a domaint, majd egy évvel később 65 millió dolláros kártérítésre ítélték. A csalást az könnyítette meg, hogy Kremen ugyan még 1994-ben levédette a sex.com domaint, ám sohasem használta azt, így könnyebb volt meggyőzni a szolgáltatót arról, hogy lemondott róla, Cohen pedig pornográf oldalt indíthatott ezen a webcímen.

Mint kiderült, Cohen hasonló módszereket alkalmazott Mexikóban is, és az ügyet amerikai részről vezető Tania Tyler szerint meglehetősen magas életszínvonalon élt bevételeiből. Az elsődleges szempont azonban a régi ügy lezáratlansága volt, hiszen a férfi négy éve menekült már a következmények elől. Cohent átadták az amerikai hatóságoknak, akik azonnal őrizetbe vették, és a bíróság határozatának megsértéséért San Diegóban állítják bíróság elé.
1 hozzászólás

Vendég

17 éve, 11 hónapja és 25 napja

ekkora szívást

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja