Lesz médiaszoftver nélküli speciális Vista Európában

2006. március 02.
1.3881
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Neil Holloway, a Microsoft európai elnöke a Reutersnek nyilatkozva elmondta, hogy az XP-hez hasonlóan a következő generációs Windows Vistának is lesz Media Player nélküli, az EU-határozattal kompatibilis verziója.

Az új Windows operációs rendszernek hat szabványos változata lát majd napvilágot még az idén, ám Holloway azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy mindegyiknek lesz-e külön-külön, csak az Európai Unióban megjelenő megfelelője, vagy sem.

Az Európai Bizottság monopóliumellenes határozatában még 2004-ben kötelezte a szoftverkonszernt a 497 millió eurós bírság megfizetésén kívül az operációs rendszer Windows Media Player szoftver nélküli alternatív verziójának forgalmazására. A Microsoft eleget is tett a döntésnek, habár a médialejátszó program nélküli Windows azóta sem lett igazán népszerű a számítógépgyártók és -forgalmazók körében.

A szerverszoftver-protokollok konkurens cégekkel történő megosztásának ügyében ezzel szemben változatlanul nem született megegyezés az EB és a Microsoft között. A Bizottság napi 2 millió eurós bírságot helyezett kilátásba arra az esetre, ha a MS nem tenne eleget a határozatban foglaltaknak, ugyanakkor az erről való döntést már többször elhalasztották a szükséges egyeztetések elhúzódása miatt. A Microsoft részéről mindvégig úgy nyilatkoztak, hogy teljes mértékben készek együttműködni az Európai Bizottsággal a megfelelő megoldás érdekében.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
nincs még hozzászólás

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljaturatur profiljaWarriorAutobot profiljaWickedSick profiljamovi profiljaImperator profiljakylx profiljagery1113 profilja