Lesz Lost Planet mozi, de nem a játék sztorija mentén

2009. szeptember 17.
2.4701
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A minap éppen arról folyt kisebb vita a fórumunkon, hogy mitől is igazán jó egy játékos moziadaptáció.

Valóban történet és látvány hűnek kell lennie egy-egy videojáték alapján készült filmes alkotásnak? Ebben álláspontot foglalni szigorúan saját szájíz szerint lehet és kell. Egy biztos, a tavalyi E3-on bejelentett Lost Planet hollywood-i átültetése nem a játékok történetvezetését fogja lekövetni az ezüstvásznon, viszont előszeretettel kölcsönzi annak bejáratott, milliók által körülrajongott univerzumát.

A Lost Planet megfilmesítése durván kétszázmillió Dollárjába fáj majd a stúdiónak, a mű forgatókönyvét David Hayter, a Metal Gear Solid sorozatból ismert Solid Snake hangjának kölcsönzője vet papírra. A gamescom-on a Lost Planet 2 producere, Jun Takeuchi nyilatkozta a készülő műről a sokak számára talán eleve csalódást okozó tényállást, a mozis produkció nem a játék ívét fogja lekövetni, attól egy eltérő szálon mozgolódik majd, ellenben az univerzumot a Capcom művéből emelik a tervek szerint át.

Ez a hír azok számára kedvez, akik nem feltétlenül ugyanazon cselekményeket szeretnék élőszereplős tálalásban viszontlátni a vásznakon, amelyeket esetleg már átéltek korábban a gépeik előtt, tévékészülékeiken. Külön sztori, azonos világban..., ettől persze még lehet kasszasiker, közönség és kritikus kedvenc, de úgy tűnik, hogy a hitelesség oltárán nem fognak túlzottan sok áldozatot bemutatni a készítők, mint ahogy a Resident Evil játék franchise megfilmesítése közben sem tették azt az illetékes elkövetők.
1 hozzászólás

marco

15 éve, 10 hónapja és 6 napja

Kell ilyen is, olyan is.

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
gamescom 2009
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja