Lego-téma a Google-on

2008. január 28.
1.7791
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Aki ma ellátogatott a Google weboldalára, ott egy különleges Lego-tematikájú logóval találkozhatott és némi keresés után meg is tudhatta, hogy a dán játékgyártó fennállásának 50.

évfordulóját ünneplik vele. De vajon miért? Nos, ami azt illeti, a puszta gyermekkori játékszenvedélynél némileg több fűzi a Google-alapítókat a Legóhoz. Sergey Brin és Larry Page ugyanis 1996-ban, még egyetemista korukban a Stanford Egyetem digitális könyvtár projektjének keretében sajátos ötlet segítségével tesztelték Pagerank oldalkereső-algoritmusukat.

Mivel a diákok pénztárcája nem tette lehetővé, hogy akkoriban szervernagyságrendű számítógépet vásároljanak, abból építettek rendszert maguknak, amit be tudtak szerezni. A megfelelő tárhelyhez 10 darab, egyenként 4 GB-os winchesterre volt szükségük, csakhogy ezek nem fértek el egy szabvány számítógépházban. A problémát úgy oldották meg, hogy nagyméretű Lego-elemekből építettek házat a konfiguráció köré ? a képek tanúsága szerint nem sokat törődve az esztétikai megfontolásokkal.

A fentiek alapján valószínűsíthető, hogy a mostani Google-tematika egyfajta utólagos köszönetnyilvánítás annak a cégnek, amely közvetett módon bár, de mégis fontos szerepet játszott az online kereső- és tartalomszolgáltató vállalat karrierjének beindításában. A Lego emellett legalább olyan mértékű kreativitást és ebből származó sikert képvisel a játékok világában, mint a Google a világhálón.
1 hozzászólás

Marduk

7 éve, 6 hónapja és 6 napja

Hát ez nagyon aranyosan néz ki

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

nurbanu profiljaMarduk profiljagery1113 profiljaiPet profilja