Legkevesebb 1 GByte memória kell majd a Windows Vista-hoz

2005. szeptember 10.
1.8581
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft szerint a jövőre megjelenő Vista optimális működéséhez szükség van legkevesebb 1 GByte memóriára, 256 MB-s grafikus kártyára, SATA2-es merevlemezre és kétmagos lapkára is a 64 bites rendszerek esetében.

A 32 bites gépeknél azonban elegendő, ha a felhasználó rendelkezik 512 MB memóriával és 128 MB-s videókártyával, azonban ezen gyengébb teljesítményű géppel számos extráról le kell majd mondjon a majdani felhasználó - tudhattuk meg Nigel Page, a Microsoft egyik munkatársának beszámolójából.

Page szerint azonban a Vista új Aero Glass felület megjelenítéséhez elengedhetetlen a 256-os grafikus megjelenítő, 128 MB-s videokártya esetében pedig a felhasználók csupán az úgynevezett szerényebb kivitelezésű Classic Look felülettel kell hogy beérjék. Mindazok, akik a HD-DVD-ket kiváló minőségben akarják élvezni meg kell, hogy váljanak régi monitorjaiktól is, mert ezeket csakis a HDCP-kapuval felszerelt képernyők képesek jó minőségben visszaadni. Az XP-utód operációs rendszer megjelenését ezen információk tudatában üdvözlik a számítógépgyártó vállalatok is, mert a manapság értékesített komputerek jóval gyengébbek, mint ami a Vista optimális működéséhez szükséges.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
2 hozzászólás

rDAVE

11 éve, 7 hónapja és 18 napja

Tardief88 írta:
Számomra nem is létezett/létezik Vista. mosolygó smiley Soha nem használtam.
Frissítések telepítésével egész használható. 3. Win, amit ma használnék hétköznapokban.

válasz erre

Tardief88

11 éve, 7 hónapja és 18 napja

Számomra nem is létezett/létezik Vista. mosolygó smiley Soha nem használtam.

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profiljaXTomiX0029 profilja