Legalább 100 fős kompjuterkalóz-bandán ütött rajta a lengyel rendőrség

2004. augusztus 26.
1.7601
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A lengyel rendőrségnek egy olyan, több mint 100 főt számláló hacker-bandát sikerült felszámolnia, amelynek tagjai hamisított PC játékokat, zenei CD-ket és DVD-ket terjesztettek, a tartalmakat pedig feltört iskolai számítógépes rendszereken tárolták.

Agata Salatka, a lengyel rendőrség szóvivője elmondta, hogy a lefülelt hackerek nagyobb, többnyire egyetemi és főiskolai számítógépes rendszerekbe törtek be több országban, és itt tárolták a hamisított számítógépes játékokat, DVD filmeket és CD-ket, amelyeket aztán az interneten, vagy utcai elárusítóhelyeken terjesztettek.

Hozzátette, hogy a legújabb termékek kalózmásolatait sok esetben még azok hivatalos premierje előtt árusítani kezdték. A hatóságok azt is valószínűsítik, hogy a banda a feltört rendszerekből egyetemi és főiskolai szakdolgozatokat is ellopott, majd pénzért értékesítette azokat.

A szóvivő nem közölte a letartóztatottak pontos számát, csupán annyit mondott, hogy a főkolomposokat vették őrizetbe, illetve, hogy előzetesen több mint 100 személy ellen gyűjtöttek bizonyítékokat. Elmondta még, hogy habár az őrizetesek között vannak középiskolások is, mindannyian elmúltak 18 évesek, túlnyomó többségük pedig 20 év körüli.

Az Agence France Presse hírügynökség értesülése szerint az üggyel kapcsolatban más országokban, így az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Ausztráliában és Szlovákiában is sor került letartóztatásokra, ami a számítógépes kalózkodás kiterjedt, nemzetközi voltának újabb bizonyítéka. A lengyel bandavezérek egyébként, ha bűnösnek találják őket, akár 8 év börtönt is kaphatnak.
1 hozzászólás

LolZ

11 éve, 7 hónapja és 1 napja

Fuu akkoriban mi tudás kellett ehez.röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Mordorer profiljaBotyi profiljarDAVE profilja