Leépítések a Yahoo-nál

2008. február 13.
1.6831
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Megkezdődtek a beígért elbocsátások a Yahoo-nál.

a cég mintegy ezer dolgozójától válik meg a cég a következő hetekben. A cég szóvívője tagadta, hogy a mostani átszervezésnek bármi köze is lenne a Microsoft felvásárlási szándékához. Egy megkérdezett, magát megnevezni nem kívánó Yahoo-vezető azonban elmondta, hogy az elbocsátások nem átszervezési, hanem gazdaságossági szempontokat figyelembe véve történnek.

Zajlik az élet a cég háza táján. Leginkább a Microsoft vételi szándéka tartja lázban a világot, most azonban előtérbe kerültek az elbocsátásokról szóló hírek. Rögtön előkerültek a találgatások, és mindenki a két ügy közötti párhuzamot keresi. Ugyanis a Yahoo nehéz helyzetére, csökkenő bevételeire hivatkozva talál igazolási alapot az elbocsátásokhoz, ha viszont a Micosoft majdani átszervezésének eredményeként válna meg 1.000 embertől, az esetleg rossz színben tüntetné fel a vállalatot.

Még tavaly jelentek meg az első hírek a tervezett léltszámleépítésről, a Yahoo 14.300 alkalmazottjának mintegy 7 százalékától válik meg, azaz nagyjából ezer dolgozójának köszöni meg a munkát. Vonatkozó hír még, hogy a Yahoo vezetői kivárásra játszanak, állítólag egy magasabb vételi árat várnak a Microsoft részéről, és aztán bólintanának rá az üzletre.

Kapcsolódó:

A Google ellenségesnek véli a Microsoft szándékait
Eltűnhetnek a Yahoo szolgáltatásai
A Microsoft hivatalos ajánlatot tett a Yahoo megvételére
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
fighterlaci profiljaXTomiX0029 profiljaManiac profilja