Leépítés az Atomic Games-nél

2009. augusztus 07.
1.7241
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Az Atomic Games nevét az utóbbi időkben a valós hadi események alapján készítgetett Six Days In Fallujah kapcsán emlegettük, amely szerencsésen oltalmazó kiadóra talált a Konami személyében, majd a japán illetőségű szoftveróriás végül visszalépett a produkció mögül, így az újra kiadó nélkül maradt.

Ennek eredményeképpen az Atomic Games dolgozói létszáma issza meg a levét, áll a hivatalos bejelentésben, amely számokat nem közöl az elbocsájtani kívánt alkalmazottakkal kapcsolatosan.

Az összesen hetvenöt dolgozót számláló csapat nem talált befektetőket az alkotás számára, így kisebb költségvetésből gazdálkodva, alacsonyabb létszámmal folytatja a játék fejlesztési munkálatait, immáron a testvércég, a Destineer Games anyagi támogatásával. A Six Days In Fallujah tehát továbbra is termelésben lesz, és aktívan keresik majd számára a vállalkozó szellemű kiadót, mert az persze a Konami kihátrálása után a mai napig sem akadt a horgukra. A Midway Newcastle-nek volt hasonló jellegű hattyúdala a közelmúltban, de az ő sztorijuk drámai véget ért a Necessary Force-szal.

Az Atomic Games-nél nyilván korántsem ekkora a baj, de az anyagi támogatás megvagdalása és az ismeretlen mértékű létszámcsökkentés így sem vidám, megnyugtató dolog. Sok sikert a munkanélkülivé válóknak és azoknak, akik még a stúdió színeiben tevékenykedhetnek a játék befejezésén. Az Atomic Games korrekt módon felhívja a többi stúdió szíves figyelmét a munka nélkül maradt, tehetséges, lojális jellemmel megáldott srácokra, akik odaadó munkájukkal sajnos nem tudtak alkalmazásban maradni, köszönhetően a szorult anyagi helyzetüknek.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profilja