Lakat került a Lair fejlesztőinek stúdiójára is

2009. május 15.
1.7961
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Újabb szomorkás hírrel rukkolunk elő ismét, ugyanis a Factor 5 kaliforniai stúdiójára lakat került.
 

A PlayStation 3 exkluzív Lair-t is elkövető csapat tavaly kollaborációba kezdett a Brash Entertainment-tel, majd annak bukása után a Factor 5 tengerentúli szárnya sem volt képes fenntartani magát. Előbbi vállalkozás csődbe ment év végén és nem csekély összegű tartozást hagyott maga után, ezzel végérvényesen megpecsételte utóbbi stúdió sorsát.

A kettős bezárás szomorú tényéért újfent a gazdasági válság tehető nagy mértékben felelőssé. A Factor 5 Inc. legutóbbi, PlayStation 3 exkluzív alkotása, a sárkány lovaglós Lair egyébként is óriási csalódásnak bizonyult, a Metacritic átlaga a szégyenteljes 53 ponton állapodott meg. A stúdió korábbi alkotásai között találjuk a Star Wars Rogue Squadron II: Rogue Leader-t (2001) és a Star Wars Rogue Squadron III: Rebel Strike-t is.

Információink szerint az utolsó, befejezetlen, sőt bejelentetlen munkájuk is szintén egy PlayStation 3-as projekt lett volna, amely már sohasem fogja meglátni a napvilágot. A Factor 5 németországi anyavállalatát, a kölni Factor 5 Gmbh-t egyelőre nem érintette a bezárás szele, ők a következő hónapokban adhatnak számot jövőbeli fejlesztéseikről. Azt jelenleg nem tudjuk, hogy az amerikai részleg bezárásával hány alkalmazott került az utcákra.
1 hozzászólás

marco

13 éve, 5 hónapja

Szomorú tények ezek. Ez a válság dolog a legrosszabbkor jött, az ember már-már azt érezte az utóbbi években, hogy akár szép jövő is lehet a móka vége. Most meg nesztek, itt a feketeleves. Kár értük, hozhattak volna még valami jó SW-gammát.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt