Küszködik az Atom a HD 720p-vel

2008. június 09.
1.8651
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Dru profilja, adatai
Dru
A helyszín ismét a tajvani Computex 08 kiállítás.

Ha esetleg ismerősen hangzik, az nem a véletlen műve, hiszen az utóbbi napok hardveres témájú híreiben előszeretettel bukkant fel ez a név. Ezúttal az Intel egyik legújabb fejlesztésű, noteszgépekbe szánt processzoráról - az Atomról - derültek ki apró finomságok. A J & W standján mutattak be egy Atommal hajtott barebone rendszert, amely a J & W saját alaplapjára épült.

A helyszínen lévő szerencsések arról számoltak be, hogy a rendszer minden gond és probléma nélkül megbirkózott a DivX, AVI és DVD formátumokkal, azonban a magas felbontású (jelen esetben 720p-s) tartalmakkal már erősen küszködött. A processzor kihasználtsága ilyen esetekben felszökött 75% és 100% közé, átlagosan 85%-ot mutatott a Windows Task Managerben elérhető beépített teljesítménymérő (alant egy kép bizonyítékul). Megfigyelhető volt az is, hogy néhány helyen a kép nem volt folyamatos, hanem kellemetlenül dadogott.

Az Intel természetesen azonnal próbálta magyarázni a bizonyítványt. Azzal védekeztek, hogy az Atom még nincs teljesen készen, bizonyos helyeken nem a véglegesnek szánt teljesítményt préseli ki magából, és pont ilyen terület a HD mozgóképek lejátszása is. Mindenki döntse el maga, hogy elhiszi-e nekik.

Küszködik az Atom a HD 720p-vel - 2. kép

2 hozzászólás

marco

17 éve, 2 hónapja és 3 napja

Jah, valószínűleg kamu. Egyszerű magyarázkodás.

válasz erre

Lackooo

17 éve, 2 hónapja és 3 napja

Hab szöveg... röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja