Különleges hordozható konzolt mutatott be Playdate név alatt a Panic

2019. május 23.
4.2051
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Meglepő bejelentéssel szolgált a Firwatch című indie játék kiadójaként megismert Panic csapata, akik úgy vélik, hogy felfedeztek egy nagyszerű piaci rést a hordozható konzolok piacán, amit mielőbb szeretnének befoltozni.

Ez lesz a Playdate névre keresztelt handheld, ami a maga nemében egy egészen őrült dolog lesz, de megfelelően alacsony áron és ötletes indie játékokkal talán működhet a koncepció, noha a gyakorlatban legkorábban 2020 elején találkozhatunk majd vele.

A Playdate érdekessége, hogy elsőre úgy fest, mint egy modern Game Boy, hiszen ott a D-Pad, két további vezérlő gomb a frontoldalon, miközben az aprócska LCD kijelző se nem színes, se nem érintőképes, csak fekete és fehér színek megjelenítésére alkalmas, miközben a szerkezet támogatja a WiFi-t és a Bluetooth kapcsolatokat is.

Az igazi érdekességét azonban az irányítás adja, lévén a kis konzol oldalán van egy apró kurbli, ami állítólag minden egyes rá megjelenő videojáték irányításában nagyon fontos szerepet vállal majd például az idő visszatekerésében, mini-játékok megoldásában vagy a karakterek mozgatásában.

A Playdate mögé már most több nagy név felsorakozott a játékiparból, így Keita Takahashi (Katamari Damacy), Bennett Foddy (QWOP), Zach Gage (SpellTower) és Shaun Inman (The Last Rocket) is a tartalomgyártásra koncentrál majd, akik hetente szeretnének újdonságokkal szolgálni a vásárlóknak.

Az ár tekintetében a Playdate várhatóan 149 dollárba kerül, tehát több mint 40 ezer forint körüli összegben gondolkozhatunk, ami megfelelő tartalmak tekintetében akár még releváns is lehet.
4 hozzászólás

totyak

1 éve, 3 hónapja és 14 napja

Lehet, hogy én kicsit mindig borúsan látom az elektronikai cuccok árait, de most is csak azt tudom kérdezni, hogy mi kerül ezen ennyibe?

válasz erre

WarriorAutobot

1 éve, 3 hónapja és 18 napja

Ennyiért inkább passzolom.

válasz erre

Patrik94

1 éve, 3 hónapja és 18 napja

Nekem bejön, de én most a Segát várom inkább.

válasz erre

soami

1 éve, 3 hónapja és 18 napja

Nintendo 2ds van kb ugyanebben az árban,és ps vitát is lehet már kapni,amik kb mindenben lepipálják,szóval ezt max ilyen 10 esetleg 20 ezerért tudnám elképzelni,de 40 ropi ezért,vicc .

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaXelosz profiljapityuska profiljatotyak profilja