Különleges hordozható konzolt mutatott be Playdate név alatt a Panic

2019. május 23.
4.0361
Maniac profilja, adatai
Maniac
Meglepő bejelentéssel szolgált a Firwatch című indie játék kiadójaként megismert Panic csapata, akik úgy vélik, hogy felfedeztek egy nagyszerű piaci rést a hordozható konzolok piacán, amit mielőbb szeretnének befoltozni.

Ez lesz a Playdate névre keresztelt handheld, ami a maga nemében egy egészen őrült dolog lesz, de megfelelően alacsony áron és ötletes indie játékokkal talán működhet a koncepció, noha a gyakorlatban legkorábban 2020 elején találkozhatunk majd vele.

A Playdate érdekessége, hogy elsőre úgy fest, mint egy modern Game Boy, hiszen ott a D-Pad, két további vezérlő gomb a frontoldalon, miközben az aprócska LCD kijelző se nem színes, se nem érintőképes, csak fekete és fehér színek megjelenítésére alkalmas, miközben a szerkezet támogatja a WiFi-t és a Bluetooth kapcsolatokat is.

Az igazi érdekességét azonban az irányítás adja, lévén a kis konzol oldalán van egy apró kurbli, ami állítólag minden egyes rá megjelenő videojáték irányításában nagyon fontos szerepet vállal majd például az idő visszatekerésében, mini-játékok megoldásában vagy a karakterek mozgatásában.

A Playdate mögé már most több nagy név felsorakozott a játékiparból, így Keita Takahashi (Katamari Damacy), Bennett Foddy (QWOP), Zach Gage (SpellTower) és Shaun Inman (The Last Rocket) is a tartalomgyártásra koncentrál majd, akik hetente szeretnének újdonságokkal szolgálni a vásárlóknak.

Az ár tekintetében a Playdate várhatóan 149 dollárba kerül, tehát több mint 40 ezer forint körüli összegben gondolkozhatunk, ami megfelelő tartalmak tekintetében akár még releváns is lehet.
4 hozzászólás

totyak

3 hónapja, 3 hete és 6 napja

Lehet, hogy én kicsit mindig borúsan látom az elektronikai cuccok árait, de most is csak azt tudom kérdezni, hogy mi kerül ezen ennyibe?

válasz erre

WarriorAutobot

4 hónapja, 3 napja

Ennyiért inkább passzolom.

válasz erre

Patrik94

4 hónapja, 3 napja

Nekem bejön, de én most a Segát várom inkább.

válasz erre

soami

4 hónapja, 3 napja

Nintendo 2ds van kb ugyanebben az árban,és ps vitát is lehet már kapni,amik kb mindenben lepipálják,szóval ezt max ilyen 10 esetleg 20 ezerért tudnám elképzelni,de 40 ropi ezért,vicc .

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljatotyak profiljagery1113 profiljaWickedSick profiljaRobi022 profiljaBvektor profiljaMarduk profiljahavrillal profilja