Külön ablakban képesek Linuxot futtatni a Chromebook modellek

2015. január 01.
1.6041
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
A Google által dédelgetett Chrome OS-t futtató Chromebook készülékek egyre több gyártó kínálatába bukkannak fel, több országban pedig egészen jól fogynak, melyet egy új lehetőség csak tovább erősít majd.

A laptopok ugyanis általános felhasználásra teljesen jók, de sokakat elriaszt a rendszer korlátja, melyet egy egyszerű kiegészítő a Linux segítségével kíván feloldani. A Crouton Chrome névre hallgató kiegészítő ugyanis egy asztali applikációként indítva lehetővé teszi, hogy Linuxot futtassunk Chrome OS-en keresztül.

A hasznos kiegészítő megjelenése még tovább növelheti a különleges gépek eladásait, hiszen Linuxra már jóval több szoftver érhető el és tulajdonképpen egy Windows-t futtató gépet is ki lehet így váltani. A megfelelő futtatáshoz nem kell nagy buherálás, de fontos, hogy fejlesztői módban legyen a gép.
4 hozzászólás

Bvektor

10 éve, 1 hónapja és 6 napja

Nagyon szép meg nagyon jó, de teljesen felesleges. Ennyi erővel az ember feltesz egy Linuxot rajta egy Chromeal és még sokkal előrébb is van.

válasz erre

italianman

10 éve, 1 hónapja és 6 napja

Ebből sem maradhatnak ki.

válasz erre

totyak

10 éve, 1 hónapja és 6 napja

Lehet, hogy csak én gondolom így, de ez a Chrome os nagyon erőltetett. És igazából árban meg ott vannak a gépek a Win-t futtató gépek környékén.

válasz erre

rDAVE

10 éve, 1 hónapja és 6 napja

Hasznos, de nem igazán érdemel dicséretet. Ezt bármelyik Linux megcsinálja bármilyen OS-sel, így még mindig csak próbál felzárkózni a rokonaihoz...

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja