Kritikus Windows javítófolt jelenik meg

2005. november 06.
1.6361
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft szokásos hó eleji, keddi frissítőcsomagjában egy kritikus Windows biztonsági javítófoltot, illetve két fontos, nem biztonsági frissítést készül közreadni.

Az előzetesen kiadott angol nyelvű közlemény a Microsoft Tech Net oldalán a megszokott módon most sem tartalmazza azt, hogy pontosan mely biztonsági réshez, vagy résekhez adták ki a javítást. A kiemelten fontos nem biztonsági jellegű frissítésekkel kapcsolatban szintén nem közölnek közelebbit azon kívül, hogy az egyik a Windows Update-en (WU) és a Software Update Servives (SUS) keresztül is elérhető lesz, míg a másikat csak a Microsoft Update (MU) és a Windows Server Update Services (WSUS) alkalmazásokról lehet majd letölteni.

Ezek mellett a "Microsoft Maliciuos Software Removal Tool" eszköz is, ahogy minden hónapban, november 8-án is frissítésre kerül majd.

Az októberi 14 biztonsági rést orvosló 9 javítófolt után várható volt, hogy a november ennél jóval szűkebb termést hoz, annak ellenére, hogy a független szoftverbiztonsági cégek most is számos egyelőre kijavítatlan biztonsági résről tudnak a Microsoft szoftverein. A frissítőcsomagot megelőző héten megjelenő előzetes tájékoztatót a cég főként az informatikusoknak és rendszergazdáknak szánja azzal a céllal, hogy legyen idejük felkészíteni rendszereiket a frissítések telepítésére. A foltokkal kapcsolatban még így is adódhatnak problémák: legutóbb például az augusztusban és októberben az Internet Explorer-hez kiadott MS05-138 és MS05-052 jelű javítások okoztak gondot, mivel egyes nem biztonságosnak ítélt weboldalakat a szoftver a telepítés után hibásan jelenített meg több számítógépen. A Microsoft az oldalak ActiveX és Java alkalmazásainak átszabását javasolja a fenntartóknak, amihez műszaki segítséget is nyújt nekik.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Tech Net közlemény
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja