Kritikus hiba a WinAmpban

2004. november 27.
1.8101
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A szakértõk szerint a rendkívül népszerû WinAmp zenelejátszó szoftver egy olyan hibát tartalmaz, mely a rendszer feltörésére adhat lehetõséget.

A Secunia biztonságtechnikai vállalat közleménye szerint a még nincs javítás erre a problémára. A WinAmp sérülékenysége a lejátszandó számok listájának kezeléséből adódik. A Secunia éppen ezért a .cda és .m3u kiterjesztések kerülését javasolja a hibát orvosló frissítés kiadásáig.

A vállalat egyébként az „igen kritikus” besorolást adta hibának, ami a második legveszélyesebb fokozat a Secunia saját értékelési rendszere szerint. A vállalat egyébként az „igen kritikus” besorolást adta hibának, ami a második legveszélyesebb fokozat a Secunia saját értékelési rendszere szerint. A javítás kiadásának hiányában a cég természetesen nem részletezte a hiányosságot, mindössze annyit közöltek, hogy a számlista és a lejátszás kapcsolatában van valamilyen biztonsági hiányosság. A .cda és .m3u kiterjesztések által okozott potenciális veszélyek a WinAmp 5.05 és 5.06-os változatának felhasználóit érintik.

Kapcsolódó linkek:
Winamp
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 7 hónapja és 11 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljaKisember001 profiljamarco profilja