Kritikus fontosságú RealPlayer frissítés

2007. november 07.
2.1091
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A RealNetworks kiadta médialejátszói kritikus minősítésű biztonsági javítását, melynek azonnali letöltését a legfrissebb verziókhoz is erősen ajánlja a cég.

A vállalat közleménye szerint a hiba akkor léphet fel, ha egy megfelelőképpen megformázott rosszindulatú weboldalra látogatunk el. A legnagyobb gond, hogy az ActiveX kezeléssel vannak gondok, így könnyen elképzelhető, hogy a rendszer akkor is sérül, ha a felhasználó nem működik közre aktívan. Az ActiveX által okozott túlcsordulásos hibára két megoldást kínál a szoftvercég.

A RealPlayer 10.5 és a RealPlayer 11 béta verzióinak felhasználói számára készítettek egy javítást, illetve ezt beépítették a legújabb verziókba is, tehát a korábbi verziószámmal rendelkező szoftverek tulajdonosai az új RealPlayer 10-esre történő frissítéssel óvhatják meg gépeiket. Mivel a lejátszók korábbi változatokhoz képest módosított ActiveX kezelésében van a hiba, a RealPlayer 8-as illetve az az előtti verziók felhasználói ebben a hibában nem érintettek. Ugyanez igaz a Macintosh és a Linux operációs rendszert futtató felhasználókra is. A javítás, illetve a kijavított RealPlayer 10 a http://service.real.com/realplayer/security/191007_player/en/ címről érhető el közvetlenül, ugyanitt található a Microsoft Vista felhasználók számára ajánlott lejátszó is.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 1 napja

Inkább a VLC röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja