Közösségi oldal ötvenen felülieknek

2007. november 08.
1.9871
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Ötven évnél idősebb internetezők számára indított közösségi portált egy brit vállalkozás.

A legnagyobb közösségépítő honlapok, a MySpace és a Facebook mintájára fejlesztett Saga Zone portálon már 13 ezren regisztrálták magukat, a legidősebb felhasználó 87 éves. A oldalt egy Kent megyei vállalat, az 50 feletti generációt célzó termékekre és szolgáltatásokra szakosodott Saga Group üzemelteti. Mint minden közösségi oldal, a Saga Zone is a felhasználói aktivitáson alapul. A tagok itt is szorgalmasan keresgetik az ismerősöket vagy éppen fórumoznak, például a legújabb kertészkedési fogásokról vagy időskori párkapcsolati problémákról.

Az Ofcom, a brit médiahatóság adatai alapján az 50 év felettiek töltik el az internetezésre fordított összes idő 30 százalékát a szigetországban.

Az idősek életében is megvan a helye az internetes kommunikációnak, és "a Saga is nagyon jó, mert bevezeti az idős embereket egy új technológia világába" - mondta Cary Cooper, a Lancasteri Egyetem pszichológiaprofesszora. "A személyes kapcsolattartásnál azonban soha nem lesz fontosabb az internet, hiszen ez a generáció a szemtől-szembe kommunikációhoz szokott hozzá és ez az, amit igazán szeretnek" - tette hozzá a szakértő a BBC brit közszolgálati műsorszóró társaság honlapján megjelent beszámoló szerint.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja

Nem is tudtam, hogy van egy ilyen közösségi oldal ennek a korosztálynak. Úgy tűnik, már jó sokan használatba is vették.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja