Közösségi oldal CIA-kémeknek

2007. augusztus 26.
1.6961
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A CIA elsőre meglepőnek tűnő módon egy olyan közösségi oldalt tervez beindítani, amely a cég világszerte tevékenykedő hírszerzői számára jelenthet kommunikációs felületet.

A speciális körülmények miatt az első kérdés, ami azonnal felmerül az a biztonság. Ám Mike Wertheimer, az ötletet kezdeményező amerikai Hírszerző Szervek Országos Igazgatósága (DNI) részéről úgy nyilatkozott, hogy a megoldás kizárja az estleges lelepleződés veszélyét. A decemberben induló, A-Space-nek elnevezett közösségi oldal civil előképeihez hasonlóan web-alapú e-mailt és azonnali üzenetküldő alkalmazást is tartalmazni fog. Emellett egy olyan prediktív program is segít majd a hírszerzőknek, amellyel gyorsabban hozzájuthatnak az őket érdeklő információkhoz.

Az A-Space először csak az amerikai hírszerző szervek tagjai számára lesz elérhető, a későbbiekben azonban más országok együttműködő ügynökei előtt is megnyitnák, amennyiben nemcsak szerezni, hanem átadni is szándékoznak információkat. A DNI korábban már létrehozott egy a Wikipediához hasonló, szerkeszthető online lexikont is a CIA-tagok számára.
1 hozzászólás

LolZ

11 éve, 7 hónapja

Hát csináltak egy ilyen oldalt.Csakhogy nem A Space lett a neve hanem Facebook és nem csak CIA-van benneröhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
totyak profiljamarco profilja