Közmunkára és kártérítés fizetésére ítéltek egy fiatalkorú hacker-t

2010. május 11.
1.8101
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Lilith profilja, adatai
Lilith
A Sony Computer Entertainment kiadó beperelt egy tizenéves fiút, aki a Socom nevű terméke miatt, pár óra leforgása alatt feltörte a cég idáig tökéletesen biztonságosnak hitt weboldalát.

A tinédzser sem letöltendő börtönbüntetést, sem felfüggesztett szabadság vesztést nem kap, ehelyett 250 óra közhasznú munkát kell elvégeznie és emellett a multinacionális vállalatnak még 5000 dollárt is vissza kell fizetnie, amiért törvénybe ütköző dolgot tett. Ez úgy hangzik, mintha a hacker könnyedén megúszta volna a dolgot, ám eredetileg a sérelmezett kiadó azt szerette volna elérni, hogy 33,200 dollárt fizessen neki a vádlott. A bíró, John Driscoll azonban úgy ítélte meg a helyzetet, hogy kis korúról van szó, így túl sok lenne neki az említett összeg és azt nem bírná kifizetni, ezért döntött az 5000 dollár pénzbírság mellett.

"Ez a bűncselekmény a jellegénél fogva (hasonló, mint a nemzeti internetvédelem ellen irányuló támadások) nagy riadalmat okozott a Sony Computer Entertainment-en és az FBI-on belül. Az ember arra számítana, hogy egy antiszociális vagy szociopata személy követne el számítógépes bűncselekményt azt nyomban elítélnék, azonban a fiatalkorúaknál elfogadják a személyes felelősséget, ha a vádlottak beismerik a bűnösségüket"- nyilatkozta a bíró.
2 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 2 napja

Ahhoz képest hogy fiatalkorú, elég sok az az 5000 dollár nem? A közmunka viszont jó ötlet volt.

válasz erre

skyman

15 éve, 1 hónapja és 23 napja

Szerintem meg lazán megtudja keresni azt az 5000$ át ha picit nagyobb dolgokba nyul, tehát ez télleg nem büntetés, ezzel nem rettentik el töle

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja