Közép-Amerika fütyül a legális szoftverekre

2005. május 21.
1.7151
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Közép-Amerikában fejlettnek számító Costa Ricában is fütyülnek a felhasználók a szerzői jogok által védett, legális szoftverek vásárlására: minden tíz felhasználó közül mindössze három követi a nemzetközi jogszabályokat.

Nincs különbség az otthoni programhasználók és a hivatali számítógép-hálózatokat üzemeltetők között: az alkalmazott programok 67 százaléka a feketepiacról származik - írta regionális összefoglalójában a témáról egy Costa Rica-i lap.

Hozzátette: az ország a számítógépes kalózkodás notórius haszonlesőiről összeállított feketelista felső harmadában tanyázik. A számítógépes programkalózok a costa ricai gazdaságnak, a nagy- és kiskereskedőknek évente mintegy 16 millió dolláros kárt okoznak.

Sovány vigasz - tette hozzá a lap -, hogy a térségben konszolidált országnak számító Costa Ricát e tekintetben "lekörözik" szomszédai: El Salvadorban és Nicaraguában a használt szoftverek nyolcvan, a távolabbi Guatemalában pedig 78 százalékos az illegális programok forgalmazása és használata. Latin-Amerikában pedig a "legjobb jogkövetők" is a legális programok legfeljebb ötven százalékos arányával "dicsekedhetnek" - írja az újság.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja